Table Stars

Het was een gezellige boel in de Zandschoppe, het eigen clubgebouw van Litac tijdens de tafeltennisactiviteit TABLE STARS voor de kinderen van de groepen 3 tot en met 6 van de basisscholen.

We begonnen de middag met een spellencircuit waarbij alle kinderen in 6 groepen verdeeld werden. Er waren 6 onderdelen: balanceren, mikken, overspelen, effect, jongleren en voetenwerk. In 2,5 minuut per spel werden enthousiast en fanatiek zoveel mogelijk punten bij elkaar geslagen. Na dit onderdeel was het tijd voor een pauze met een glas drinken en daarna lieten jeugdlid Sander Spijkers (de kersverse Lichtenvoords kampioen bij de senioren!!!) en Jarno te Bogt in een kleine demonstratie zien dat tafeltennis meer is dan alleen maar even een balletje heen en weer slaan. Allerlei flitsende spinballen en voetenwerkoefeningen werden geshowd."

 

Vervolgens gingen de groepjes weer aan de slag voor de 2e ronde van het circuit. Dat het deze 2e keer al beter ging bleek wel uit de vele records die verbroken werden. Groepje 4 met Nienke Huinink, Floren Tenten, Wout Oolthuis, Calvin Donderwinkel en Jengo Wiegerinck waren met 1208 de duidelijke nummer 1 (maar liefst 357 punten meer dan de nummer 2).

Weer even een kleine pauze en vrij spelen en toen werden de kinderen op leeftijd ingedeeld voor de rond de tafel competitie. Dit werd op alle 4 tafels een hele leuke en spannende strijd. Bij groep 3 ging Isa Beeners met de beker naar huis. Bij groep 4 was Thijmen Knufing met het super batje van mama de beste, van groep 5 behaalde Lode Hulshof de meeste punten en bij groep 6 eindigden Sil van Harxen en Daan Geelink na 10 rondes precies gelijk waardoor ze nog een wedstrijdje tot de 3 speelden. Sil was met 3-0 de nummer 1.

Tot slot waren het Nienke en Floren die de langste rally konden spelen op de mini tafel (14 keer).

De middag vloog voorbij en de reacties waren zeer positief. Alle kinderen gingen met een echt Table stars diploma en de wereldberoemde Litac pen naar huis.

Allen bedankt voor de komst en wie weet zien we jullie nog eens terug bij Litac. Ook de Litac jeugd weer bedankt voor het helpen.

Inloggen

Ga naar boven