Even voorstellen: Ilona Raben, onze nieuwe secretaris

voorstellen modifiedSinds maart 2022 zat Litac zonder secretaris en heeft het bestuur leden benaderd om deze rol op te gaan pakken. En dat is gelukt! Sinds mei 2023 is Ilona Raben-Heutinck secretarisa.i. Zij stelt zich hier even voor.

Mijn naam is Ilona Raben – Heutinck (mensen die al jaren bij Litac spelen kennen mij als de dochter van ….). Ik ben 55 jaar en getrouwd met Ronald en we hebben een dochter en zoon. Ik ben werkzaam op de financiële administratie bij Zorginstelling SIUS ( voorheen De Lichtenvoorde).

Litac heeft als kind zijnde altijd een heel belangrijke rol binnen het gezin Heutinck gespeeld. Zowel ikzelf, als mij zus en broer werden door mij vader besmet met het tafeltennisvirus. Zij gaven er al gauw de brui aan, ,maar ik bleef lid. Vele jaren zowel bij de jeugd als senioren op Landelijk niveau gespeeld en veel mooie herinneringen en bijzondere mensen ontmoet.

Rond mijn 20 ste heb ik het batje in de wilgen gehangen en ben op zoek gegaan naar andere sporten. Totdat er een aantal jaren een oud leden toernooi werd georganiseerd en het weer begon te kriebelen. Sinds een jaar of 2 heb ik me weer aangemeld om in eerste instantie een beetje recreatief te gaan tafeltennissen. Totdat ik ook gevraagd werd of ik genegen was om een aantal competitie wedstrijden te gaan spelen. Dit doe ik nu alweer een paar seizoenen met plezier.

En van het een komt het ander en voor je het weet ben je bestuurslid. Ik ben nu (interim) secretaris in het bestuur van Litac. Zo kom je over veel zaken dingen te weten over Litac en wat er allemaal speelt. Ook waar je geen weet van heb.

Ik merk dat ook nu nog steeds de leden een warm hart voor Litac hebben en dat maakt dat het ook een bijzondere vereniging is met veel gedreven mensen.

Wie weet gaan we elkaar nog zien in De Zandschoppe.

Groet Ilona

Rabo Clubsupport: stemmen maar!

rabobankJe kunt weer stemmen voor Rabo ClubSupport. De Zandschoppe (beheerder van de accommodatie) en Litac doen beide weer mee. Je hebt 3 stemmen en kunt ons elk 1 stem geven. Elke stem levert geld op om onze doelen realiseren. Doe jij ook mee door op ons te stemmen?!

Doelen Zandschoppe en Litac
De Zandschoppe doet mee met het project ledverlichting en Litac doet mee met als doel om sport- en spelmaterialen voor de jeugd en G-Kracht aan te schaffen

Hoe werkt het stemmen?
Heb jij een rekening bij de Rabobank, ben je minimaal 12 jaar oud en ben je lid van de Rabobank dan heb je 3 stemmen voor Rabo ClubSupport. Stemmen doe je via de Rabo app of via Rabo internetbankieren. Je logt in op de Rabo App of op Internetbankieren en via het kopje “service” vervolgens staat onder “snel naar” de knop “ClubSupport”

In de deelnemerslijst zoek je op “Zandschoppe” en “Litac”, klik op toevoegen aan stemlijst en dan ben je er bijna. Heb je alle 3 stemmen verdeeld, breng dan definitief je stemmen uit. Elke stem is geld waard en stemmen loont dus!

Geen lid?
Wel een rekening bij de Rabobank maar (nog) geen lid? Regel dit dan eenvoudig op https://www.rabobank.nl/particulieren/leden. Voor meer informatie over Rabo ClubSupport: www.rabobank.nl/clubsupport

Open huis op zondag 17 september

open huisZondag 17 september van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren van onze eigen accommodatie ‘de Zandschoppe’ wijd open om aan al diegenen die belangstelling hebben te laten zien wat er binnen die prachtige sporthal zoal gebeurt. En er gebeurt veel. Meer dan 200 leden genieten wekelijks van hun sport!

 

Natuurlijk is er tafeltennis waar alles nu bijna 75 jaar geleden mee begonnen is. Er kan op alle niveaus gespeeld worden door jong en oud. Voor de jeugd betekent dit dat men 2x per week kan spelen en dat het lidmaatschap tevens inhoudt dat alle trainingen gratis zijn.

Kom tafeltennis eens beleven of herbeleven! Wilt u eerst nadere info of schikt a.s. zondag niet: neem dan contact op met Jurgen Bluemink (tel. 06 42098200

Of wilt u eens kennismaken met dynamictennis dat ook al weer bijna 30 jaar met veel animo beoefend wordt? Een sterk groeiende sport met speciale materialen. Het wordt gespeeld met een heel licht racket (dus weinig armbelasting) en een foambal.

Alleszins de moeite waard om het eens te proberen of ten minste eens te komen kijken (om 13.30 uur is er een demo). Of meedoen aan een clinic? Voor actievelingen zijn sportschoenen voldoende.

Als u komende zondag niet komt dan kunt u met vragen terecht bij Wil Heinst (tel. 0544 372083).

En last but not least: kom eens kijken wat de G-sporters zoal doen.

Kortom: een gang naar de Zandschoppe a.s. zondag is beslist de moeite waard!

Toernooi seizoenseinde

20230618 einde seizoen toernooiOp donderdag avond organiseerde de toernooi commissie van litac het einde seizoen toernooi voor de dynamic tennis spelers van onze vereniging.

19 spelers hadden zich opgegeven maar helaas hadden zich 2 spelers afgemeld en hierdoor zouden verschillende wedstrijden niet gespeeld kunnen worden. Alle deelnemers hebben de openstaande wedstrijden ingevuld, zodat alle geplande wedstrijden gespeeld konden worden.

1e PRIJS

Tessa Weijers met in totaal 108 punten. Zij bleef nummer 2 Agnes Krukkert net voor.

Een prijs voor de speler die het dichts bij het gemiddelde van alle wedstrijden was is  Wiljo Nijenhuis. Haar gemiddelde op deze avond was 91 punten en dat was het dichtst bij het gemiddelde van 91,52 van alle spelers.

De aanmoedigings prijs ging naar Nancy Lensink die voor de 1e keer aan een intern toernooi mee gedaan heeft.

Open Lichtenvoordse dubbel kampioenschappen

20230604 DTOp zondag 4 juni organiseerde de toernooicommissie van Litac de 2e Open Lichtenvoordse dubbel kampioenschappen met als winnaars in de A/B klasse Erick Wijngaards (WSV Apeldoorn ) en Gert Eelting ( SSS Irene te Lintelo) en in de C/D klasse Tessa Wijers en Agnes Marneth van de organiserende vereniging Litac uit Lichtenvoorde.

Om 10.00 uur werd er begonnen met de wedstrijden in de verschillende niveau klassen, in de A/B klasse waren er mooie partijen te zien en met name de 1/2 finale tussen Q Li en B. Beijer tegen A. Houwers en H. Verbeek was van hoog niveau en werd met 22-20 gewonnen door Li en Beijer.

In de finale tegen E. Wijngaards en G. Eelting waren ze echte vrij kansloos en werd verloren met 8-21 en 13-21.

In de C/D klasse wisten T. Wijers en A. Marneth na in de poule wedstrijd te hebben verloren van L. von Piekartz en R. van Aart in de finale zeer knap in 2 sets te winnen ( 21-15 en 21-16 ) en ontvingen van de toernooileider na afloop ieder een mooie beker.

De toernooi organisatie had een mooi progamma samengesteld en alle 13 deelnemende teams waren na afloop dan ook zeer te spreken over dit toernooi. Tijdens de lunch pauze werd er door Litac aan de deelnemende spelers een broodje kroket aangeboden en na afloop ook nog iets lekkers.

De toernooi commissie

Manon, Tessa en Jos

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme