20210701 Crazy44 2Op donderdag 1 juli was de afsluiting van het seizoen. Ook dit jaar was het weer een gezamenlijke activiteit met de BSO. We speelden Crazy 44, een spel waarbij in groepjes in 1,5 uur zoveel mogelijk opdrachten uitgevoerd moesten worden. Het groepje met de meeste punten won een mooie beker.
Daarna gingen we gezellig samen pannenkoeken en een ijsje eten. Het was een geslaagde  middag/avond.
 
Op maandag 30 augustus gaan we weer beginnen met de trainingen.
20210701 Crazy44 1

Al ruim 25 jaar is dynamictennis een populaire sport. Een sport vol bewegingsmogelijkheden, een sport die tamelijk snel onder de knie te krijgen is. En door de formule die Litac toepast ook een sport met een groot sociaal element. Wat is die formule?

Litac kent ongeveer 150 spelers, die allen behoren tot een vaste groep op een vast dag- of avonddeel. Een groep bestaat gemiddeld uit 10-14 spelers. Veelal wordt het dubbelspel gespeeld. Zeker door de ouderen, die in belangrijke mate overdag spelen.

De gemeenschappelijke pauze leidt tot een goede sociale binding, een niet onbelangrijk aspect van het sportgebeuren.

Wat gaan we bieden?
Gedurende de hele maand juli bieden we op twee dagdelen de gelegenheid om kennis te maken met deze dynamische sport. Een uur lang onder begeleiding zelf beoefenen van de sport en de regels leren kennen. Daarna een gezellige ontmoeting met een drankje. En dat minimaal vier keer.

We hebben gekozen voor de woensdagmiddagen vanaf 7 juli (13.30 uur) en donderdagochtenden vanaf 8 juli (09.30 uur) met een bijzondere afsluiting op de laatste dag.

Alle (lichte) materialen zijn aanwezig. Alleen sportieve kleding is gewenst.

Ook mensen met een kleine fysieke beperking zijn welkom, omdat zij niet de enigen zijn. Ook hiervoor hebben wij een groep.

Mocht je nu niet overdag kunnen, dan kun je ook in de avond terecht. Loop gewoon eens binnen in de Zandschoppe (Varsseveldseweg 62a). Lijkt het je wat, dan overleggen we welke groep en dag beschikbaar is. Tot snel!

Het heeft lang geduurd en hopelijk was het niet voor niets, maar vanaf 19 mei mag er ook weer binnen gesport worden. Litac start vanaf dinsdag 25 mei weer en alle groepen zijn weer welkom. De vorm waarin gesport kan worden, zal in overleg met jouw groepshoofd/trainer plaats vinden. We zullen rekening met elkaar moeten houden en dus zijn er wat beperkingen.

Alle leden hebben een digitale nieuwsbrief ontvangen waarin de regels worden toegelicht. Mocht je deze niet hebben ontvangen, laat het dan weten. Uiteraard kun je ook contact opnemen met jouw groepshoofd. 

Mocht je komen sporten, dan houdt je je aan de algemene basisregels, zoals handen wassen en afstand houden en blijf je thuis wanneer je klachten hebt. Ook houdt je je aan de regels van Litac, ook wanneer je al gevaccineerd bent!

Heb je een besmetting opgelopen en daarna nog bij Litac geweest informeer dan je groepsgenoten en neem contact op met de GGD. Neem hierin je verantwoordelijkheid.

Veel sportplezier gewenst!

Het bestuur van tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac
Guus, Hans, Jasper, Lynn en William

2021 paasgroetAlles moeten we nu al heel lang missen: het batje, het racket, de ballen, het kopje koffie, het biertje, het nöhlen, het zeuren, het praatje, de waeke deurzagen, het lachen, het huilen…

Alles wat een club zoveel meer maakt dan een balletje slaan, alles wat we in deze tijd zo hard nodig hebben moeten we missen. Maar wat we wel hebben zijn onze herinneringen, hele mooie herinneringen. Herinneringen die ik, ook met de Paasdagen in aantocht, graag met jullie wil delen.

De herinneringen van mij aan Litac gaan al meer dan 40 jaar terug. Als een jonkie kreeg ik training van Angelo G.. Het heeft mij ver gebracht (ha, ha). Hoogtepunten waren toen dat we in plaats van tafeltennissen gingen voetballen in de sportzaal bij de Ludgerusschool die nu afgebroken is.

Ander hoogtepunt is de bouw van de Zandschoppe in 1993. Met inzet van velen is toen de basis gezet voor de Zandschoppe zoals we hem nu kennen. Als letterlijk hoogtepunt voor mezelf op het dak platen leggen samen met o.a. Jurgen B. De jonkies, want de oudjes konden niet zo goed op het schuine dak staan. Onze beloning? Een lekker biertje, lachen en een goed gevoel samen te werken met anderen aan een mooi doel.

De Zandschoppe is inmiddels verder gegroeid in een fantastisch sportcomplex.
Litac is verder gegroeid, niet alleen in ledenaantal, maar ook als vereniging. Ik voel me nog steeds het jonkie, ondeugend en betrokken. Om mij heen zijn er ouderen en jongeren lid geworden, ik noem ze voor het gemak de blagen en de opa’s en oma’s om het onderscheid met mij als jonkie te maken.
De vereniging is gegroeid, velen hebben het gevoel bij Litac ergens bij te horen.

Hoe gaat het nu in de coronatijd, nu de deuren gesloten zijn? Het is anders, maar er zijn ook in coronatijd veel mooie momenten geweest. Zo zie ik nog de foto’s van de jeugd voor me die buiten aan het trainen zijn onder leiding van Inge en Lars, word ik als vrijwilliger net als vele andere vrijwilligers positief verrast door het bestuur met een soort vrijwilligers walkthru door de fantastisch mooie nieuwe kantine, wordt de rookworstenactie een groot succes door inzet van vele vrijwilligers en ondernemers en zie ik onze Zandschoppe als stemlokaal in de krant verschijnen.

Ik zie de coronatijd dan ook als een lang voorspel waardoor het eerste bezoek aan de Zandschoppe weer extra lekker zal smaken. In de nieuwe kantine een avondje met mijn matties weer aan de bar een biertje drinken, nöhlen, zeuren, de waeke deurzagen, lachen, huilen…

Ik wil afsluiten met één van de laatste woorden van Bibian Mentel, een grote inspiratiebron van mij, op de vraag wat is de zin van het leven:

De zin van het leven is liefde. In welke vorm van dan ook. Verzamel herinneringen in plaats van af te gaan op bezittingen. Het enige waar ik me nu aan vasthou zijn toch de mooie herinneringen aan de lieve mensen om me heen.

Fijne Paasdagen eet niet teveel, geniet van je mooie herinneringen, kijk naar elkaar om en hou vol!

Anne

2021 logo fondgehandicaptensportOmdat Litac het belangrijk vindt dat iedereen op zijn/haar niveau kan sporten en Litac zich bij de maatschappij betrokken voelt, kent Litac al weer een aantal jaren de G-krachtgroep en de Special Heroes-groep. 

Zo werd in 2018 een heus spectakel in de Achterhoek voor deze doelgroep georganiseerd, de Special Olympics, waarbij Litac het tafeltennis-deel voor haar rekening nam. Daarnaast nemen onze spelers deel aan verschillende toernooien en wedstrijden.

Hoe logisch is dan ook de vraag om deel te nemen aan een inzamelingsactie voor het fonds Gehandicaptensport. Heel logisch vinden wij. In deze tijd is digitaal één van de meest gebruikte termen en het fonds heeft nu dan ook de Digitale collectebus geïntroduceerd.

Op 29 maart start de campagnemaand van Fonds Gehandicaptensport. Tijdens deze periode is het fonds in heel Nederland te zien en te horen om de sporters met een handicap in de spotlights te zetten. Ook de landelijke collecteweek is onderdeel van de campagnemaand. In de collecteweek van 4 tot en met 10 april vragen meer dan 9.000 trouwe ambassadeurs aandacht voor alle sporters met een handicap.

Ook Litac doet mee! Wij collecteren digitaal, omdat sport er voor iedereen is. Ook bij Litac! Met en zonder handicap en niemand mag buiten spel staan. Wij staan als één team achter de sporters met een handicap.

Een extraatje! Van elke donatie gaat 50% naar onze eigen club en dat gaat naar.....onze G-kracht en Special Heroes!

Geef gul en steun dit fonds via de volgende actiepagina: https://gehandicaptensport.digicollect.nl/litac

 

Kalender

Augustus 2021
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Inloggen

Hoofdsponsor

Sponsoren

Uw bedrijf hier? Neem contact op met de sponsorcommissie!

Ga naar boven