Litac start met sporten voor volwassenen met een beperking

2014 gsportBij het tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac wordt al een aantal jaren wekelijks dynamictennis gespeeld door jongeren met een beperking, ook deed het al eens mee met clinics voor sporten voor volwassenen met een beperking. Toch kwam het nog nooit tot een vaste activiteit voor deze laatste groep. Tot dit moment, want na gesprekken met ouders, trainster en vrijwilligers binnen Litac, zet de Lichtenvoordse club de stap om een vaste trainingsgroep hiervoor op te zetten, elke woensdag in het eigen clubgebouw.

Litac is niet over één nacht ijs gegaan bij de beslissing, naast het overleg met ouders en Stichting De Lichtenvoorde is er ook advies ingewonnen bij de Lochemse tafeltennisvereniging waar al jaren door een grote groep tafeltennis en schuiftafeltennis gespeeld wordt. Ook is er binnen Litac zorg gedragen voor voldoende vrijwilligers die de benodigde ondersteuning kunnen bieden, een punt die door de Lochemers eens te meer benadrukt werd tijdens het uitwisselen van de ideeën.

Binnen Litac zullen er met deze groep de reguliere sporten tafeltennis en dynamictennis gespeeld worden. Tafeltennis zal voor eenieder bekend zijn. Dynamictennis is te vergelijken met tennis, echter dankzij een lichtere bal, lichter racket en kleiner veld door bijna iedereen te spelen. Binnen Litac spelen dynamictennissers die zich bevinden in de nationale top, maar ook door 65-plusser wordt het nog volop gespeeld. Een beter bewijs van de veelzijdigheid is er niet. Deze sport wordt ook wekelijks bij Litac beoefend door jongeren met een beperking, de Special Heroes.

Naast de twee bovengenoemde sporten kan er ook schuiftafeltennis gespeeld worden. Bij schuiftafeltennis is het de bedoeling dat de bal met behulp van een batje over de rand van de tafel aan de overzijde geschoven wordt. Aan de zijkanten van de tafel zit een opstaande rand die voorkomt dat de bal aan zijkant van de tafel gaat. Schuiftafeltennis is bijzonder geschikt voor spelers die minder mobiel zijn of visueel beperkt.

“Sporten is voor iedereen van belang voor een goede gezondheid, vanzelfsprekend geldt dit ook voor volwassenen met een beperking. We zijn trots dat we binnen Litac de mogelijkheid kunnen bieden voor deze sporters” aldus één van de aankomende begeleiders, waarna ze aanvult: “Winnen en verliezen hoort bij sport en zullen we ook niet helemaal vergeten worden, maar eigenlijk gaat het ons vooral om het actief en gezellig bezig zijn”.

De nieuwe groep start vanaf 12 februari elke woensdagavond van acht tot half tien en om te kijken of het wat voor je is hoef je alleen maar sportschoenen en eventueel andere sportkleren mee te nemen.

 

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme