• Eigen moderne sporthal - buiten

  Litac beschikt over een eigen accommodatie!

 • Eigen moderne sporthal - zaal

  Zaal "De Zandschoppe" is onze eigen thuisbasis voor alle leden!

 • Eigen moderne sporthal - bar

  Trainen, wedstrijden spelen, recreatief een balletje slaan, of gewoon iets te drinken.
  De zaal is bijna altijd geopend!

 • Alle leeftijden - groep

  Sporten voor alle leeftijden

 • Alle leeftijden - jeugd

  Bij Litac speel jij jouw sport al vanaf een jaar of 6.
  Tot 90+

 • Alle leeftijden - senioren

  Er zijn jeugd- en seniorengroepen en er wordt zowel overdacht als 's avonds gespeeld

 • Alle sporten - tafeltennis

  Tafeltennis, iedereen kent het en heeft het ooit gespeeld

 • Alle sporten - G-kracht

  Bij G-kracht passen we de sport aan aan de sporter

 • Alle sporten - Dynamictennis

  Dynamictennis is een rustigere variant van tennis met een kleiner racket en een zachte bal

Schuiftafeltennis

Schuiftafeltennis is een spelvorm die gebaseerd is op tafeltennis. Het is bedoeld voor parasporters die niet kunnen tafeltennissen omdat dit door hun specifieke situatie te zwaar of the moeilijk voor ze is. Ook is schuiftafeltennis geschikt voor (para)tafeltennissers die terug komen van een blessure of bij revalidatie.

Bij tafeltennis is het de bedoeling dat de bal over het net richting de tegenstander wordt gespeeld. Bij schuiftafeltennis is er geen net maar een boarding aan de zijkanten van de tafel en is het juist de bedoeling dat de bal contact blijft houden met de tafel. We kennen enkel- en dubbelspel, maar ook een combinatie daarvan is mogelijk.

Schuiftafeltennis wordt gespeeld op een gewone tafeltennistafel. De genoemde boarding kan aan de uiteinden versteld worden en naar gelang de zwaarte van de handicap naar binnen ofbuiten worden geplaatst. Voor een dubbelspel wordt de boarding in één lijn gezet met de zijkant van de tafel.

De bal is een sponsbal ter grootte van een tennisbal: een tafeltennisbal gaat veel te snel en stuitert alle kanten op. Soms wordt er gespeeld met een hardkunststof bal met gaten waar eventueel nog een belletje in zit voor slechtzienden. Deze hardkunststof bal is vooral voor zittende spelers gevaarlijk en vaak ook te zwaar voor andere spelers.

Het bat is een tafeltennisbat met een vlakke onderkant zodat het batje over de tafel kan worden geschoven en het heft niet te hoog zit. Er is rekening gehouden met de grip van het heft. De vingers van de speler kunnen, indien mogelijk en gewenst, onder het heft door voor een goede grip.

bron: www.nttb.nl

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme