Vrijwilliger worden?

2014 omgangsregelsGrote kans dat we je allang gevraagd hebben, maar dat het er nog niet van gekomen is om iets op te pakken. Wil jij ook een handje helpen en een taak als vrijwilliger bij Litac doen? Dat kan!!!! Graag zelfs! 

In diverse onderzoeken geven namelijk vrijwilligers redenen aan waarom zij juist vrijwilligerswerk willen doen (zie bijvoorbeeld Levensloop en vrijwilligerswerk) van Movisie. Veel genoemde redenen zijn:

 • Het werk is leuk om te doen.
 • Iets voor anderen kunnen betekenen.
 • Iets leren.
 • Mezelf nuttig maken.
 • Mijn kennis en vaardigheden inzetten.
 • Mij ergens bij betrokken voelen.
 • Je hoort je in te zetten voor de samenleving.
 • Het geeft afwisseling in mijn leven.
 • Hierdoor houd ik mijn hersens fit.
 • Ik wil graag bij deze organisatie horen.
 • Hoe vind ik vrijwilligerswerk?

Veel van deze redenen gelden natuurlijk ook voor onze vrijwilligers die in grote getalen binnen Litac aanwezig zijn. En daar zijn wij blij mee!

Afhankelijk van wat binnen Litac nodig is om te doen en wat jij wil doen, zullen we grofweg de volgende stappen volgen wanneer jij bij het bestuur aangeeft iets te willen doen:

 1. Kennismaken en bepalen welke taak je zou willen oppakken en waar de behoefte ligt. We werken steeds meer met tijdelijke project/werkgroepen, zodat het ook een eenmalige taak kan zijn. Het jaar erop zullen we dan opnieuw vragen. Het kan ook een taak zijn binnen een spelersgroep, zoals begeleiding van deze groep en het verzorgen van een training.
 2. Introductie bij de betreffende groepshoofd of trainer of andere vrijwilliger die min of meer dezelfde taak uitvoert of uit gaat voeren
 3. Afhankelijk van de doelgroep waarmee je gaat werken, zullen wij een VOG-verklaring willen ontvangen, zodat onze sporters (jeugd en mensen met een beperking) in een veilige omgeving kunnen sporten. Zie ook de omgangsregels die wij binnen Litac hanteren
 4. Bepalen geschikt startmoment
 5. Om jou te bedanken voor jouw inzet, organiseert Litac jaarlijks de vrijwilligersavond om stil te staan bij wat me samen bereikt hebben als vereniging

Dit klinkt allemaal heel formeel, maar dat is het natuurlijk niet. Het is geen formele, lange sollicitatie-procedure waar je door heen gaat, maar we willen wel graag weten met wie we te maken hebben wanneer we je (nog) niet goed genoeg kennen. Binnen onze vereniging kennen we elkaar allemaal goed en wanneer er iemand hulp nodig heeft, weten we elkaar snel genoeg te vinden. We hebben veel vertrouwen in elkaar en daar mag jij ook deel van uit maken. Tenzij. En daar is hebben we de bovenstaande stappen voor benoemd.

Stoppen? Tuurlijk niet, want het is veel te leuk!
Maar ja, het kan natuurlijk wel. Geef dit dan aan bij jouw contactpersoon. Eventueel zullen we je vragen of je zelf iemand weet die het ook weleens leuk zou kunnen vinden om iets te doen. Ook horen we graag de mogelijke verbeteringen. 

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme