20220605 DT dubbelSinds de introductie in 1993 huist ‘binnen’ Litac al één van de grootste dynamictennisverenigingen van Nederland. In dat jaar werd de sport (destijds nog dutchtennis geheten) geïntroduceerd binnen de vereniging en groeide vanaf dat moment als kool. Inmiddels is het een gelijke pijler naast het al bijna 75 jaar binnen Litac beoefende tafeltennis.

Dit succes betekent niet dat men nu achterover hangt. De club organiseert regelmatig toernooien voor eigen leden en voor spelers uit de regio. De eerstvolgende vindt komende zaterdag (!!) plaats: Het open Lichtenvoords Dynamictennis Dubbel kampioenschap! Het is de eerste keer dat dit toernooi georganiseerd wordt, maar het doel is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De koppels mogen bestaan uit een heer en een dame, twee heren of twee dames en er zal gestreden worden op alle niveaus en leeftijden. Dat dit toernooi aansluit bij een behoefte blijkt doordat er niet alleen teams van Litac of uit Gelderland meedoen maar er ook opgaves uit Overijssel en zelfs Utrecht zijn. Teams die meestrijden zijn onder meer van WSV (Apeldoorn), Appoldro (Apeldoorn), WSV Dragonder Noord (Veenendaal), Dios (Dinxperlo), SSS Irene (Lintelo) en uiteraard van Litac uit Lichtenvoorde.

Aanvangstijdstip is 10.00 uur en tot ongeveer 16.30 wordt er gestreden, hierna kunnen de winnaars gehuldigd worden. Het toernooi vindt plaats in het eigen clubgebouw van Litac, Varsseveldseweg 62A te Lichtenvoorde.

U bent ook als kijker van harte welkom tijdens het toernooi en kunt geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen, al is het alleen maar om eens te kijken of dynamictennis iets voor u is. Het is een intensieve sport maar ook leuk en goed te spelen voor spelers met een wat mindere conditie. Het technische aspect van de sport (effectballen en dropshots) is zeker zo belangrijk bij het spelen van dynamictennis.

We zien wij u graag op 11 juni!

Inloggen

Ga naar boven