"Tirana, oh oh" winnaar van BoB 2022

20220513 BoBVrijdag de 13e met 13 teams aan de start en dan ook nog eens met namen als Tirana oh oh, Godenzonen, Team wij kunnen wel 'n balletje slaan en We doen ook me was de toon gezet. Sommige teams gingen voor de beker en de andere teams gingen op voorhand al voor een andere plek (bijvoorbeeld team O nee, toch tafel 2).

Toernooileider William kreeg het voor elkaar om iedereen op tijd (Lichtenvoords kwartiertje telt) van de koffie (of andere dorstlessende consumpties) af te krijgen en zo rond 20.15 de eerste ballen te laten slaan. Spannende of verrassende uitslagen in de poules (4 poules met 3 óf 4 teams) waren er wel.

Litac-1 spelers Colin (Toch 1 team, Pep) en Sander (De Godenzonen) hadden een close-finish met 1 punt verschil in het voordeel van de Amsterdammers (alweer). De Rotterdamse fans (1908 aan de top, team Lars) pakten de poulewinst voor team Toch compleet van Eric. Tirana oh oh ging, niet geheel toevallig ook Rotterdamse fans, ruim aan de haal met de poulewinst. De laatste poule lag dichter bij elkaar en ging de poulewinst was voor We doen toch mee. Maar goed ook.

En dan de kruisfinales. Amsterdam verloor, al sneuvelde er een Rotterdams batje, van Rotterdam en in de andere kruisfinale ging de winst ook naar de Rotterdammers. Met andere woorden, 1908 aan de top stond in de finale tegen Tirana oh oh. Het toeval wil (of niet) dat de heren Wildenborg, vader en zoon, tegen elkaar om de lelijkste beker te vinden in De Zandschoppe gingen strijden.

Sommige wedstrijdbriefjes hebben de wedstrijdtafel niet meer gehaald. Voor de volledige uitslag (want die is er wel) wordt verwezen naar de website van Litac. Wat de exacte uitslag van de finale is geworden, is dan ook niet bekend. Of alle wedstrijden uiteindelijk gespeeld zijn, weet ook niemand. Er werd vooraf al gevraagd of de uitslag administratief afgehandeld kon worden. Zelf weten, eindig je op de laatste plek. En dat ging dan het team van Colin weer net te ver.

Tirana oh oh, met Laurens, Ilona en Rik rolden team 1908 aan de top met Lars, Freen en Koen, wel op en werden daarmee opvolger van de winnaar van 2019. Toeval of niet, dit was het team van Lars en Freek toen met Clemens. Als de winst van Rotterdam een voorteken is voor de finale die Feyenoord binnenkort gaat spelen, dan komt het helemaal goed. Rik, saillant detail, heeft wel wat goed te maken binnen de vriendengroep, aangezien Lars Rik heeft uitgeleend aan vaders Laurens, zodat hij met Ilona toch nog mee kon doen. Sportief!!!

En hoe de avond verder verlopen is? Zorg dat je er de volgende keer bij bent! Eugene was in elk geval weer als vanouds druk achter de bar en Jurgen hoeft dit jaar geen friet en snacks meer te bakken.

Tirana oh oh, van harte gefeliciteerd met het winnen van het BoB-toernooi 2022!

Namens de organisatie, William, Eugene, Jurgen (geholpen door Colin, Anne en vele anderen)

Volledige uitslag

 Plaats Teamnaam Deelnemers
1 Tirana Oh oh   Laurens, Ilona, Rik
1908 aan de top Lars, Freek, Koen 
3 We doen mee!  Jop, Tristan, Nick
4 De godenzonen  Sander, Jordie, Toon
Toch compleet  Eric, Rob, Jorrit
6 De kers op de taart   Lars, Niels, Cherry
7 O nee, toch tafel 2  Aaron, Bart, Koen
8 Toch 1 team, Pep Colin, Jordi, Sven, Joost, Stan, Joost (of zo iets als samenstelling)
9 WWWW Anne/Henri, Wessel, Jeroen
10 Papa Wouter Wouter, Jolijn, Yorni
11 TZN (Team Zonder Naam) Jurgen, Jaap, Arlinde
12 Refill Tom, Niek, Helma
13 Team, we kunnen wél 'n balletje slaan Jos, Kelly, Elise

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme