De overheid heeft op 2 november de coronamaatregelen aangescherpt, omdat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames zorgbarend toe aan het nemen is. Veel maatregelen raken ons allemaal, zoals weer een mondkapje op en wellicht thuiswerken voor degene die dat kan.

Één van die maatregelen raakt onze sportvereniging ook en dat is dat 
voor sporters en publiek vanaf 18 jaar het CoronaToegangsBewijs (CTB) met het tonen van een identificatie (ID-bewijs) verplicht is geworden. Zonder coronatoegangsbewijs mag je De Zandschoppe helaas dus niet meer betreden.

Geen coronatoegangsbewijs? Ga naar https://www.testenvoortoegang.org/ voor meer informatie om het coronatoegangsbewijs te verkrijgen.

Niet tonen?
Heb/kun/wil je jouw coronatoegangsbewijs, om welke reden dan ook, niet tonen, dan moeten we je de toegang tot de Zandschoppe ontzeggen. Kom je wel, dan overtreed jij de overheidsregels en ben jij zelf verantwoordelijk voor de verdere gevolgen bij een eventuele controle in De Zandschoppe. Sluiting van De Zandschoppe en/of de spelersgroep kan ook een optie zijn, waardoor niemand meer kan/mag sporten.

Wij begrijpen dat deze maatregel ingrijpend is voor iedereen en er vele discussies zijn, maar doen ook een beroep op jouw begrip en verantwoordelijkheid in deze. Het is ook voor ons als bestuur en daarmee ook voor de vereniging een hele opgaaf om te blijven voldoen aan de regels die de overheid al dan niet logisch en al dan niet terecht oplegd. Als bestuursleden zijn wij uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de gestelde regels. Wij nemen dus hierbij de ruimte om steekproeven te organiseren.

Dus neem het toegangscoronabewijs mee wanneer je naar De Zandschoppe komt!

Ook wij zitten niet te wachten op onderlinge discussies. Dit ligt buiten onze invloedssferen.

Wie controleert het coronatoegangsbewijs?
Heb jij een goed idee hoe, laat het weten! We zijn als bestuur nog wat opties aan het onderzoeken. Zodra die concreet zijn, maken we die bekend.

Voorlopig gelden de volgende afspraken:

Soort activiteit/sporter Wie controleert? 
Binnen de groepen  Het groepshoofd of iemand die de controles op zich neemt, zelf afspreken! 
Publiek bij jeugdwedstrijden ouder dan 18 jaar De controle van publiek bij jeugdwedstrijden ligt bij de barman/zaalwacht/coach op die dagen
Publiek bij seniorenwedstrijden De controle van publiek ligt bij het team voor wie het publiek komt
Spelers bij seniorenwedstrijden De controle van het eigen team én het team van de tegenstander ligt bij het team voor wie de speler/tegenstander komt
Trainingen Voor de trainingen ligt de controle bij de trainer (dit zal dan zijn voor tafeltennis seniorentraining, de special heroes training en de G-Kracht);
Activiteiten en andere evenementen De organisatie van deze activiteit

Voor zowel Android-telefoons als Iphones is de Corona Scanner-app gratis beschikbaar. Deze download je hieronder:

Inschrijven
De inschrijflijst wordt aangepast. Hierop wordt een kolom toegevoegd waar gemarkeerd kan worden dat de check is uitgevoerd. 

Inloggen

Ga naar boven