Op zondag 12 januari werd het Nieuwjaarstoernooi  in Dinxperlo gespeeld. Litac was met maar liefst 15 deelnemers vertegenwoordigd, waarvan 3 jeugdspelers. Het wedstrijdsecretariaat zit in de bestuurskamer, vanwaar je geen enkel zicht hebt op de zalen. Het enige wat je ziet zijn de uitslagen. Het wedstrijdbriefje met de uitslag wordt namelijk na de partij door de winnaar(s) naar het wedstrijdsecretariaat gebracht. Ik kon dus alleen maar hopen dat ik vaak iemand van Litac binnen zag komen want dat betekende namelijk dat ze de partij gewonnen hadden. Om half tien begonnen de poulewedstrijden van het enkelspel waarbij er 1 set gespeeld werd.  Rond kwart voor tien komen de eerste spelers binnenlopen met uitspraken als 'Ik ben kapot'  en 'Ik kan niet meer'. Nou dat belooft nog wat want de dag is nog maar net begonnen. Een partijtje enkel spelen is blijkbaar toch wel wat anders dan een dubbel.  Gelukkig mochten ze als beloning een snoepje van de schaal pakken, wat voor enkelen toch nog een extra motivatie bleek om de partij te winnen. Gelukkig zag ik veel Litac spelers binnen komen, dus het gaat goed met onze deelnemers, maar toch miste ik nog een gezicht. Jeugdspeler Benthe, nog maar een half jaar lid, bood goed tegenstand gezien de uitslagen, maar  trok helaas telkens aan het kortste eind. Ze mocht nog wel de  1/8 finale spelen maar daar was haar tegenstandster net iets beter.
Nog meer tegenslag, Imre raakte tijdens het enkelspel geblesseerd waardoor hij zich helaas moest terugtrekken, wat tot gevolg had dat ook het dubbelspel met Sander niet door kon gaan.  Er werd afwisselend enkelspel en dubbelspel gespeeld, dus voor de deelnemers die in beide disciplines meedoen een druk programma.   In de A klasse van het enkelspel strandde Tom in de kwartfinale. In klasse B ging het voortreffelijk met Sander, uiteindelijk mocht ik Sander 6x begroeten  bij het wedstrijdsecretariaat wat een mooie 1e plaats betekent! In klasse C  enkelspel ging het ook voortvarend met de Litac spelers. Danielle verloor in de kwartfinale van Frank en Bennie verloor in de halve finale van Ronnie. Dit leverde uiteindelijk een finale op tussen Frank en Ronnie, waarbij Frank na drie sets   de winst naar zich toe trok. In klasse D enkelspel deed alleen Lidy mee, zij kwam helaas niet verder dan  de 1/8 finale. Ook bij de jeugd ging het voortreffelijk met Morris en Luca. Vele malen kwamen zij met een lachend gezicht binnen na wederom een gewonnen partij. Luca verloor helaas de halve finale. Morris bereikte wel de finale en ging met de 1e prijs naar huis.
Bij het dubbelspel  eindigden Harry en Bennie in de poulewedstrijden van klasse B op een derde plaats wat helaas niet voldoende was  en verder te mogen in het toernooi.  Ook voor Danielle, die met Lindsey van SSS Irene speelde, hield het toernooi  na de poulewedstrijden op. Frank en Rob speelden in de zelfde poule . De nummers 1, 2 en 3 in deze poule hadden allemaal 2 wedstrijden gewonnen, maar het puntensaldo  gaf in deze de doorslag, waardoor Frank en Rob bovenaan eindigden en Danielle en Lindsey op de 3e plaats. Frank en Rob mochten dus nog even door , wonnen de halve finale maar verloren helaas de finale. Maar toch een mooie 2e plaats. In de D klasse waren we maar met liefst 3 teams vertegenwoordig. Marijke  & Lidy, Ronnie & Agnes en Tonnie & Theo.  Marijke en Lidy  werden in de kwartfinale uitgeschakeld en Ronnie en Agnes in de halve finale. Tonnie en Theo stoomden lekker door en kwamen in de finale terecht en sloten het toernooi met een klinkende overwNieuwjaarstoernooi 2020inning af. Dan hebben we tot slot nog het dubbelspel bij de jeugd. Benthe was voor de gelegenheid gekoppeld aan  Gijs Konink van SSS Irene. Ze verloren de kwartfinale nipt met 21-19. Luca en Morris ging het wat beter af, zij bereikten de finale en wonnen deze.
Uiteindelijk keerde Litac met 7 van de totaal 20 te winnen bekers weer huiswaarts. Gefeliciteerd allen!

 

 

 

 

Inloggen

Ga naar boven