Vrijwilligersavond 2019 LargeVan vrijwilligerswerk word je een gelukkiger mens……

 


Afgelopen zaterdag 23 november hield Litac haar jaarlijkse vrijwilligersavond. Een avond die een zichtbare afspiegeling was van wat een vereniging kan betekenen: een schitterend sociaal raamwerk.

Ruim 60 mensen waren naar de Zandschoppe gekomen, omdat ze zich zodanig met de club verbonden voelen, dat ze bereid zijn in deze club vele uren te investeren.
Deze avond toonde weer aan dat er zoiets bestaat als een hechte Litac-familie.
Het kwartet Sjany de Graaf, Tonnie Hartman, Joor Bluemink en de jeugdige Teun Rensing had een mooi programma in elkaar gezet.
Het begon al meteen bij binnenkomst dat spelkaarten bepaalden waar jouw plaats deze avond was. Dat leverde soms interessante ontmoetingen en gesprekken op.
Na het gebruikelijke koffierondje was er een quiz, 15 vragen die allemaal betrekking hadden op het sportgebeuren in z’n algemeenheid. Er verschenen heel wat rimpels op de diverse voorhoofden. Geen enkel van de vele teams kon alles goed beantwoorden. Een quiz geschikt voor jong en oud.
Daarna nam een ietwat hese voorzitter Eijsink het woord om te komen tot de gebruikelijke bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar.
Van oudsher wordt deze onderscheiden met de ‘Berend Botjes Trofee’: een schip (klomp) met een zeiltje in Litac-blauw.
Ook nu waren er weer meerdere kanshebbers. De eer viel dit jaar te beurt aan Lynn Bongers.
Litac heeft in haar een geweldig betrokken lid gekregen. Inmiddels vormt zij met moeder Anja en zoontje Dean het enige driegeneratie lidmaatschap. Een grote rol speelde zij bij de voorbereiding en uitvoering van het 70-jarig jubileum, waar heel veel tijd in gestoken werd. Ook maakt ze deel uit van de werkgroep die met ideeën moet komen om de ontmoetingsruimte (kantine) en het interieur een nieuw en warmer aanzien te geven. Ze is bereid waar nodig de helpende hand te bieden.
Ook de competitie draagt ze een warm hart toe. Lynn mag plaatsnemen in de lange galerij van clubhelden (inmiddels 24). Gefeliciteerd!
Maar er bleek meer te zijn dan de bekendmaking en uitreiking van deze trofee. Voor even keerde de voorzitter terug naar de begintijd van dynamictennis (toen nog dutchtennis geheten). De moeizame start eind 1993, begin 1994. Wat zal deze nieuwe sport brengen en hoe brengen we die onder in het dominante tafeltennisgebeuren, waardoor er b.v. ’s avonds geen plaats was? Maar Trees Heinst, om wie het hier ging, en Lies Tiben (zaliger) zetten er hun schouders onder en legden de basis voor wat het nu is: een sport met meer dan 150 beoefenaren en de grootste van Nederland.
Meer dan 25 jaar was ze het gezicht van de woensdagmiddaggroep. Een groep van wie ze alle momenten, zowel sombere als blije bijhield en er naar handelde. Alle woensdagen aanwezig als aanspreekpunt, contactpersoon naar bestuur en commissie, opvang van nieuwe mensen en nog veel meer. En vooral ook betrokken bij het wel en wee van de club. Een vrijwilliger met een geweldig hart voor de club in het algemeen en dynamictennis in het bijzonder.
Van vrijwilligerswerk word je een gelukkiger mens en maak je ook anderen gelukkiger. En dat straalde ook af van de aanwezigen van deze avond.

Inloggen

Ga naar boven