201911 tafeltennismasterz

De afgelopen weken zijn we bij de jeugd tijdens de trainingen al extra bezig geweest met de spelregels in de vorm van verschillende spelvormen (estafette en quiz). Dit met behulp van de site: Tafeltennismasterz.

Wat is tafeltennismasterz?

Hieronder informatie van de site van de NTTB.

Thuis in Tafeltennis, in alle opzichten. Een goed (sportief) verenigingsklimaat bevorderen, met sportiviteit en respect. NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op in het programma ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’. Een van de belangrijkste hulpmiddelen is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de tafeltennissers te bevorderen, is ‘TafeltennisMasterz’ geïntroduceerd. MasterzMasterz is inzetbaar voor meerdere sporten. Natuurlijk ook voor tafeltennis. Via deze officiële NTTB-site leren jeugdspelers (en alle andere tafeltennissers en belangstellenden) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Voor jeugdspelers en senioren leidt dit uiteindelijk tot het spelregelbewijs. Met hulp van deze site leren tafeltennissers, al van jongs af aan, de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. En bovenal meer plezier aan de tafel. Spelers worden ook beter toegerust voor het moment dat ze zelf als scheidsrechter moeten optreden. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij! Wat kun je vinden op deze site? Op deze site vind je de spelregels van het tafeltennis in heldere taal. Je vindt er uitleg over de zeventien belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs.

Jeugdspelers let op! Competitie-spelende jeugdleden kunnen vanaf 1 september 2019 hun spelregelbewijs halen via www.tafeltennismasterz.nl. Via dit NTTB-platform kan je met je eigen account je spelregelbewijs halen, zodat je kan laten zien dat je de regels beheerst.
Maar het belangrijkste is dat hierdoor je eigen spelplezier en dat van anderen groter wordt. Zeer belangrijk: iedereen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 17 jaar die mee wil doen aan de najaarscompetitie 2020, moet voor 1 juli 2020 zijn of haar spelregelbewijs hebben behaald!

Inloggen

Ga naar boven