Winnaars BoB (Clemens, Lars, Freek)In januari kwam de eerste deelnemer al met de vraag “Wanneer is BoB dit jaar weer?”. Zo vroeg heb ik die vraag nog niet eerder gehad. Dus de agenda er maar op na slaan wanneer ik eigenlijk kan, navragen of de zaal beschikbaar is, of er iemand is die de bardienst wil doen. En jawel, de datum 10 mei 2019 stond zonder veel moeite al vast.

Maar opgeven, ho maar! Ja, toezeggen, ik kom met 4 teams, ik kom met 5 teams. En ik maar zenuwachtig worden hoe dat allemaal geregeld moest worden, want zoveel teams dat past niet.

Vrijdagavond stonden er uiteindelijk 19 teams keurig (ok, bijna) op tijd klaar in De Zandschoppe. Eugéne had 2 gevulde koelkasten extra geregeld, zodat de deelnemers ook hun natje konden gekoeld konden krijgen. Ook was Jurgen wederom gevraagd om chef-kok te zijn achter de frituur. William had de schema’s en tafels ook in orde (bedankt, Eric, Lars). Kortom, alles stond klaar om te beginnen.

3 poules met 5 teams en 1 poule van 4 teams, gevuld met spelers die vrienden van elkaar zijn en maximaal één speler die uit komt in de competitie. Her en der deed ook een vage kennis mee in een ander team, maar bovenal, bekenden van elkaar en dat betekent een sportieve, gezellige strijd om de lelijkste beker die op de kast staat.

Verrassende dingen in de poules?

Poule A: De Kroegbazen van Café Wolters met Danny bleken iets met getalenteerd te zijn dan de Talenten 1 van Jarno.

Poule B: De godenzonen met Sander hadden niet hun beste week, eerst verliezen in de ½ finale van de Champions League en dan ook nog 3e worden bij BoB. Tja, balen, Sander! Verder pakte Lars  z’n batje met 2 rubbers weer eens vast (normaal geeft hij training met een batje met 1 rubber) en ging meteen met de poulewinst aan de haal.

Poule C: Joor had z’n oudteamgenoot Indi opgetrommeld en noemde z’n teamnaam dan ook STARK. Dat bleek uiteindelijk niet sterk genoeg.

Poule D: Skischansspringvereniging De schele adelaar bleek ook goed te zijn in tafeltennis. Maar ja, wat wil je. Eric en z’n maten doen sinds 2006 mee. Op ervaring en routine dus. Maar dat ze zo royaal door zouden gaan, daar keken de adelaars ook van op.

Alle poulewinnaars speelden daarna een kruisfinale tegen elkaar, en ook de nummers 2, 3 en 4 deden dat. De nummers 5 mochten nog een keer tegen elkaar aan treden.

Eugéne moest ondertussen de koelkast verplaatsen en Jurgen had z’n plek achter het hete vet ingenomen. Zo rond 22.30 begon iedereen dan ook al wel trek te krijgen. Die LUCHTTTT! Is eten! Dus de teamsnack-schalen werden gevuld en soldaat gemaakt door de hongerigen. Een stuk of 15 stuks maar.

In de halve finale om de titel BoB 2019 stuurden Breakie87 van Lars de Kroegbazen terug naar het café. De Schansspringers bleken ondertussen scheel te kijken en uitgevlogen te zijn, want – weliswaar in een spannende wedstrijd – vloog Stark iets verder naar de finale.

De strijd om de lagere plaatsen ging uiteraard ook gewoon door, maar daar volgt geen verslag meer van. Die kan opgevraagd worden bij de deelnemers ?.

In de grote finale om de lelijkste beker die we hebben, dan ook Breakie87 met Lars, Clemens en Freek tegen Stark met Joor , Indi en Twan.

En het werd zo rond 00:00 nog fanatiek ook. Joor wilde zo graag winnen van Lars en met de beker er van door gaan. Wat exact de uitslag van de wedstrijd is geworden, heeft mij niet bereikt. Wedstrijdbriefjes verdwijnen weleens wanneer het wat later wordt en de spelers te graag willen winnen. De nummer 2 baalde dusdanig dat ze waarschijnlijk het briefje hebben opgegeten. En de winnaar was zo gelukkig dat deze vergeten is het briefje voor het diner van de nummer 2 weg te halen.

Anyway, Breakie87 pakt de titel en daarmee zijn zij winnaar van BoB 2019!!!!! Freek neemt daarmee alvast een voorschot op de titel die Longa ’30 zondag probeert te halen. De titel voor BoB ontnemen we hem in elk geval al niet meer en stoppen op het hoogtepunt is voor elke sporter het mooiste wat er is!

De volledige uitslag, waarover niet gecorrespondeerd kan en gaat worden!

 

Teamnaam

Spelers

1

Breakie87

Lars

Clemens

Freek

 

2

Stark

Joor

Indi

Twan

 

3

Skischansspringver. De Schele Adelaar

Eric

Barry 

Rob

Rick 

4

Kroegbazen van café Wolters

Danny 

Tom Ikink

Fabian

 

5

De Talenten 1

Jarno

Michel Lansink

Terence Doppen

 

6

Zwarte Panters 2

Anne Wouda

Marcel Aalbers

Robin Waalderbosch

Albert Tankink

7

Pas op Hij spuugt!

Jasper

Frank

Geerten Liesker

 

8

PRKLS 1

Lorenzo 

Mees 

Giel 

 

9

“t Nippertje

Sander 

Bjorn

Alwin 

 

10

Plons is water

Jurgen 

Mart

Glenn

Friso

11

De Godenzonen

Sander 

Jordi 

Toon 

Robin 

12

Pingponggenootschap De slappe bal

Edwin 

Thomas 

Bob

 

13

King Pong

Colin 

Stan

Stan

 

14

Zwarte Panters 1

Henri 

Marc 

Ronald

Manuela 

15

Ruud van tafeltennisterooij

Joost

Sven

Lars

 

16

Tuinmannen

Ramon 

Daan 

Teun 

 

17

PRKLS 2

Ties 

Coen 

Jop 

 

18

Team Hark

Jelmer 

Bob 

Sjaak 

Max

19

‘T Archief

Hessel

Jelle

Siebe

 

De deelnemende spelers zijn her en der gewijzigd, dus d’r zal best iets niet kloppen. Jammer dan.

Vermoedelijk hebben de Kroegbazen uiteindelijk het licht in overleg met uitbater Eugéne uit gedaan.

Iedereen bedankt voor jouw bijdrage aan weer een enerverende BoB-avond. Het was weer mooi!

William

Inloggen

Ga naar boven