20190422 TableStars smallJozefschool en Jorisschool nieuwe Lichtenvoords Kampioenen basisscholen!

 Net als voorgaande jaren zijn heeft LITAC ook dit voorjaar weer een nieuwe cyclus Table Stars clinics georganiseerd voor alle basisscholen uit Lichtenvoorde. In zes clinicdagen hebben ruim 600 leerlingen uit Lichtenvoorde kennis gemaakt met de sporten tafeltennis en dynamictennis. Voor alle scholen, groepen 3 tot en met 8, was er een circuitvorm uitgezet met allerlei Table Stars spelvormen (Table Stars is het landelijke kennismaking –en wervingsprogramma, ontwikkeld door de Nederlandse Tafeltennis Bond). Naast het vele spelplezier, konden de leerlingen ook punten verdienen bij de diverse spelvormen. In eerste instantie scoor je punten voor je eigen team, waarmee het thema ‘samenwerken’ centraal staat. Uiteindelijk worden de punten van alle teams (per clinic) bij elkaar opgeteld en krijg je één totaalscore per klas / groep. Na alle clinicdagen mochten de twee beste scholen per groep nog eens terugkomen voor de grote Table Stars finale.

Op maandag 15 april is de grote finale afgewerkt, waarbij de leerlingen naast de Table Stars oefeningen ook echte wedstrijden tegen elkaar hebben gespeeld. Hofleverancier werd de Jozefschool met maar liefst 4 winnende groepen (groepen 4 tot en met 8), de Jorisschool mag zich een jaar lang Lichtenvoords Kampioen groepen 3 noemen. Voor de winnende groepen, maar ook voor de nummers 2 was er daarna een mooie beker en een aandenken plus strippenkaart van LITAC. Met de strippenkaart mogen alle leerlingen naar LITAC komen voor vier proeftrainingen, aanmelden kan via: proeftraining@litac.nl  (ook zonder strippenkaart ben je meer dan welkom voor een proeftraining!).

Met de Table Stars clinics hebben we sinds april 2018 al zo’n 10 nieuwe leden mogen verwelkomen bij LITAC.

Graag wil ik de NTTB/Afdeling Gelre, de Nederlandse Tafeltennis Bond, de vereniging LITAC en alle betrokken vrijwilligers hartelijk bedanken voor de inzet, betrokkenheid en ondersteuning!

Inloggen

Ga naar boven