Afdelingskampioenschappen 2018

6 Januari, vroeg in de ochtend verzamelden  de manschappen van Litac zich voor De Zandschoppe om met 4 volgeladen auto’s af te reizen naar Nijmegen voor de afdelingskampioenschappen van Gelre.

10 man, 5 coaches, 1 extra chauffeur en 2 fanatieke supporters vertrokken om half 8 in de vrieskou. Nou ja, niet allemaal dan. Ondanks de vele waarschuwingen vooraf is het toch een jeugdlid gelukt om zich te verslapen, chapeau! Desondanks  kwam ook de laatste auto op tijd aan in Nijmegen om te beginnen aan de wedstrijden.

De poule fase ging voorspoedig, met knappe prestaties van o.a. Indi van der Ley (1e in de poule), Jochem Smees (2e in de poule), Job Geelink (2e in de poule) en Teun Rensing (2e in de poule). Dit leidt tot deelname aan het hoofdtoernooi, wat wisselvallige resultaten opleverden.
Jochem, uitkomend in Pupillen D2, moest het in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Ondanks goed spel lukte het Jochem niet om een game te pakken.
Job Geelink begon het hoofdtoernooi goed. In de kwartfinale wist hij knap te winnen, maar moest uiteindelijk in de halve finale zijn hoofd buigen.
Bij Teun (Junioren D) bleek de kwartfinale ook het eindstation. In een ware triller bleek Teun net niet opgewassen te zijn tegen de toekomstig winnaar.
Indi (junioren D1) kwam tot de halve finale, maar hierin gaf Indi niet thuis. In een matige pot bezweek Indi onder de druk en verloor de partij. De campagne van de heren eindigde dus vroegtijdig, wat resulteerde in een jaar zonder afdelingstitel voor LItac.

De overige 6 spelers eindigden in het troosttoernooi, waar wel de nodige successen zijn behaald. Te beginnen in de Welpen D, waar 2 Litac spelers uitkwamen. Wout van Ooijen en Guus Bluemink, beiden debutant op het toernooi, kwamen vlekkeloos de kwartfinales door, wat leidde tot de clash van de dag. In de halve finales stonden ze tegenover elkaar. Hierin trok Wout aan het langste eind en denderde door naar de finale. In een  goede partij wist Wout te winnen en daarmee te kronen tot kampioen van het troosttoernooi.

In een leeftijdsklassen hoger, pupillen D2, wist Mees Bluemink (ook een debutant) door te dringen tot de halve finales, waar hij zijn Waterloo vond tegen de uiteindelijke winnaar. Ook Arno van Ooijen kon bij zijn klasse geen potten breken. In de poule waren er spannende wedstrijden maar deze gingen allen verloren net als de eerste ronde van het troosttoernooi, wat resulteerde in een kort dagje voor Arno. 
Bij de Kadetten D2 kwam Sandor Lazzeri in actie namens Litac. Met goed spel en goede resultaten behaalde hij de finale. In een spannende wedstrijd met het publiek op de banken, wist Sandor de partij binnen te slepen en daarmee de troostronde te winnen! In de Junioren D2 wist Ruben Bolk met de winst aan de haal te gaan. In de finale won hij de eerste twee games vrij eenvoudig, waarna hij meer tegenstand kreeg en toch 1 game moest toegeven. Maar als een doorgewinterde veteraan als hij is, bleef Ruben koel en sleepte hij de overwinning uit het vuur.

Tussen de poules en de vervolgrondes door mocht er nog gedubbeld worden, maar dit resulteerde niet in grote succes. Hier en daar werd er een potje gewonnen, maar niet 1 van de Litac dubbels is er in geslaagd om de poule fase te overleven.

Met 3 winnaars in ons gelederen kwamen we aan het eind van de lange dag. Met de prijzen in onze tassen gingen we huiswaarts, maar eerst nog een tussenstop bij de Mac om de nodige ongezonde voedingstoffen binnen te krijgen.

Wij, als Litac zijnde, willen de winnaars van harte feliciteren en hopelijk tot volgend jaar!

Hoofdsponsor

Subsponsoren

Alle sponsoren

mede mogelijk gemaakt door ltheme