Met 9 teams werd vrijdagavond 13 mei (geluksgetal of pechvogel) weer gestreden 2016 05 13 Vier Tisch
om de cup met grote oren. Deze prijs ging vorig jaar naar "Youngstars" met Danny te Vruchte, Brendan Ubbink en Robin Nijman. De laatste 2 vonden het een hoogtepunt en hebben daarna niet meer opgetreden in dezelfde samenstelling. Of hadden net als Marc last van knikkende knietjes.

Netjes op tijd begon het feest weer. Dit jaar in 2 poules. Het enige verschil was dat een speler - waarvan de organisatie van mening was dat deze toch wel iets beter of iets minder was - punten voor moest geven of mee kreeg. Het aantal punten verschil werd meegenomen in de 2e game.

Poule A was een makkie voor The Bannings en de Zwarte Panters door resp. 29 en 22 punten uit 4 wedstrijden te halen. Ook daarachter was het vrij afgetekend duidelijk. Het team "Biertjes zijn belangrijker dan winnen" deed z'n naam eer aan en gaven hun maten en zichzelf genoeg van het gerstenat en behaalden de 5e plaats in de poule.

In poule B daarentegen ontstond een ware thriller. 2 teams met 13 en 2 team met 14 punten uit 3 (!!) wedstrijden. Er moest geteld worden en geteld worden en wat gedronken worden en toen waren ze er uit. De 010 Cupfighters en WRensing eindigden boven de Godenzonen (die konden toch niet winnen vandaag) en No Name.

Deze 4 teams streden dus om de lelijkste cup-met-grote-oren. De gebroeders Banning, aangevuld met de aanhang van zusterlief, gingen snipt ten onder tegen de gebroeders Rensing en de heer ter Woerds. Dit ondanks dat Mark punten mee kreeg, die Teun moest inleveren.
In de andere halve finale ook 2 broeders van Wouda achter de tafel en aangevuld met Zwarte Panter Marcel. Die traden aan tegen 010 Cupfighters die 020 Godenzonen in de poule al achter hadden gelaten. De Cupfighters kregen er echter van langs en verloren eveneens van de boertjes-uut-het-oosten. Daarmee was de grote finale bekend en maar liefst 4 broeders aan tafel!

In de grote finale moest Anne Wouda een flink aantal punten inhalen tegen Mark Rensing. Dat lukte! Henri speelde met links (normaal rechts) tegen Teun Rensing en wist 1 game te pakken. Marcel Albers ging koppie onder tegen Sven ter Woerds.

WRensing is dus de winnaar van deze editie en verdedigen volgend jaar de lelijkste beker die er is!! Toch niet minder gefeliciteerd!

In de troostfinale stond Neerlands kampioen Lars Banning, samen met broertje Tom en zusje Kelly (Toine had z'n plekje ingeleverd) tegen over de winnende coach Lars Wildenborg, Rik ter Braak en Tim Hulshof. De jongsten wisten met veel lawaai van beide kampen te winnen en coach Lars moest toch het onderspit delven bij pupil Lars. Het was nog lang onrustig in beide teams. Geloof dat er ook nog een 3e team zich mee aan het bemoeien was.....

De lagere plaatsen? Colin en Sander waren moe en er werden allerlei trucs uitgehaald om niet meer te spelen. Met als gevolg dat de organisatie maar besloten heeft ze op een gedeelde 6e plaats te zetten.

De allerlaagsten speelden nog een 3-luik en daarin was No Name met Eric Schurink, Barry Huitink en Rob de Boer het slimst!

Ook de overige plekken werden verdeeld. Hieronder de volledige uitslag:

1 WRensing  Mark Teun Sven
2  Zwarte Panters 1 Anne  Henri  Marcel 
3  The Bannings Lars   Tom Toine / Kelly 
4  010 Cupfighters Lars  Rik  Tim 
5 #perv. Colin Lars Stan
6 020 Godenzonen Sander Toon Jordi
7 No Name Eric Barry Rob
8 Biertjes zijn belangrijker dan winnen Joost Thomas Luc
9 Mixed Trio Danny Robin Jordi

MAAARRRRR. Het ging helemaal niet om die beker.....Vier-Tisch!!!

Na de prijsuitreiking stonden er 4 tafels klaar om Viertisch te spelen! Rond de tafel om 4 tafels aan elkaar. Maakte je een fout, einde oefening, terug naar de kantine. Na wat gemopper, gebaal ging het toch al wel snel over naar aanmoedigingen van de favoriet. Geen idee wie, ieder zo z'n voorkeur.

In de laatste rondes stonden Mark Rensing, Sander Spijkers en Danny te Vruchte nog over. Dat werd hollen. Mark was moe en verloor z'n 'leven'. Finale tussen Sander en Danny. 3-1 voor Sander. Eeuwige roem was zijn deel, alsmede een groene rakker uit de kantine. Proost!

Inloggen

Ga naar boven