Henk Heinst heeft op de Algemene Ledenvergadering na ruim 202016 Henk Heinst erelid jaar trouwe dienst afscheid genomen van het bestuur. Zeker nu hij afscheid neemt als bestuurslid van de vereniging Litac, achten wij de tijd rijp om hem eens flink in het zonnetje te zetten! De ALV ging hier na de voordracht van Martijn Hulshof enthousiast mee akkoord. Waarom Henk erelid?

De voordracht:
Wie Litac zegt, zegt de familie Heinst. Zowel Wil Heinst als Henk Heinst hebben door de jaren ontzettend veel voor de club betekend.

Zij hebben de vereniging Litac gemaakt zoals deze nu is: een florerende vereniging midden in de Achterhoekse samenleving,  260 leden (gecombineerd tafeltennis en dynamictennis), een nieuw clubgebouw, een actieve schare vrijwilligers en een groeiende tak G-sporters. 
 
Nu neemt Henk dit jaar afscheid als bestuurslid bij Litac. Henk heeft een langjarige carriere in het bestuur opgebouwd, die begon in 1998. Zo is hij o.a. een tiental jaren secretaris van de vereniging en heeft hij tot 2 jaar geleden enkele jaren de dubbelfunctie voorzitter / secretaris bekleed. Daarnaast vervult hij de functie van secretaris van Stichting de Zandschoppe, de stichting die sinds de vernieuwbouw van 2013 het clubgebouw beheert. 

Ook maakte hij een aantal jaren (1995-1998) deel uit van het afdelingsbestuur Oost Gelderland in de portefeuille jeugdzaken en na de fusie in januari 1998 nog één jaar in de portefeuille PR/ Communicatie van de afdeling Gelre. Al met al bestrijkt zijn inzet voor de afdeling en onze club een periode van 20 jaar!
 
Henk is de drijvende kracht geweest achter deze vernieuwbouw. Met zijn uitstekende connecties binnen de verschillende overheden heeft hij de nodige financiering binnen weten te halen. Daarnaast was hij als een soort bouwpastoor bijna dagelijks aanwezig tijdens de verbouwing  - grotendeels gedaan door vrijwilligers - om de voortgang te nauwlettend te volgen. Ook heeft hij zich beziggehouden met het realiseren van een gezonde exploitatie van de Zandschoppe door verschillende gebruikers te binden, waaronder kinderopvang, lopersgroepen en besturen van andere verenigingen. 

Wij hebben dankzij de enorme inzet, drive en betrokkenheid van Henk een stevig fundament voor onze vereniging richting toekomst kunnen neerzetten. 
 
Henk is het type vrijwilliger waar je als vereniging van droomt: een man met het hart op de juiste plek, bescheiden en zich breed inzettend voor de vereniging. Een man waar je altijd een beroep op kon en kan doen.

Inloggen

Ga naar boven