2015 11 kampioen j1

Het eerste jeugdteam van Litac is afgelopen zaterdag kampioen geworden in Landelijk A, het hoogste nationale niveau bij de jeugd. Het team bestaande uit Rutger Carelse, Lars Banning, Kevin Pan en Lode Hulshof had aan één punt genoeg in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, uit bij SVE in Utrecht.

Nadat Lars Banning zijn eerste wedstrijd verloren had van de kopman van de tegenstander (nummer twee in deze competitie), moest Rutger Carelse behoorlijk aan de bak. Na een 2-0 voorsprong zag het er allemaal goed uit, echter kwam zijn tegenstander knap terug tot 2-2. Daarna moest het letterlijk uit de tenen komen om de allesbeslissende vijfde game in Lichtenvoords voordeel te beslissen. Uiteindelijk was Rutger daarin net iets slimmer en wist hiermee de titel definitief in de wacht te slepen voor de formatie uit Lichtenvoorde!

Met dit kampioenschap plaatst Litac zich voor het eerst in de historie voor de Kampioenspoule van het voorjaar 2016. Dit betekent dat het samen met nog zeven andere teams mag gaan strijden voor het landskampioenschap van Nederland bij de jeugd!

Vanaf eind januari zal het teams wekelijks spelen, waarbij het alle tegenstanders slechts één keer zal treffen. Dit alles met als doel je te plaatsen voor de halve finales, hiervoor moet je in de reguliere competitie bij de beste vier eindigen. Hetgeen voor Litac een mooi en realistisch doel lijkt. Met een uitgebalanceerd team (vier spelers van ongeveer hetzelfde niveau) en een record aantal punten in de Landelijk A klasse moet dit zeker geen probleem zijn.

Uiteindelijk werd er afgelopen zaterdag wel voor het eerst dit seizoen een kleine nederlaag geleden (6-4). Lars en Rutger wisten beide twee overwinningen bij te schrijven, voor Kevin bleef de teller deze keer op nul staan.

Volgende week is de laatste wedstrijd uit bij DTS in Enschede. Daarna volgt er een winterstop van ongeveer twee maanden, waarin het team door coach Lars Wildenborg klaargestoomd zal worden om hoge ogen te gooien in de Kampioenspoule!

Inloggen

Ga naar boven