Litac jeugd leden Timon, Joor, en Gijs moesten zaterdag  logo topal om 7:00 uur bij Litac verzamelen om te vertrekken richting Aalsmeer voor het B/C kwalificatie toernooi. Op deze dag kunnen de spelers hun B licentie gaan verdienen. Dit gebeurde allemaal onderleiding van coaches Jurgen en Jurgen.

Toen we bij de sporthal aan kwamen gingen de spelers alvast inspelen en de coaches een kopje koffie drinken. Iedere speler was ingedeeld in een poule met 5 andere spelers. Uit deze poule gingen de beste 3 spelers door naar de volgende ronde. In deze vervolgrondes zouden de spelers nog 2 wedstrijden moeten winnen om vervolgens hun B licentie te krijgen.

Om 10:00 begonnen de eerste wedstrijden. Timon mocht als eerst beginnen aan zijn wedstrijd. Ondanks dat hij er erg veel zin in had lukte het niet om goed in de wedstrijd te komen. Hierdoor ging de wedstrijd al snel verloren. Loop van de dag begon Timon steeds sterkte te spelen. Helaas kwam dit net te laat om door te gaan naar de vervolgronde.

Joor was starte wel erg goed in de poule ronde. Dit met het resultaat dat hij 3e in de poule is geworden en door ging. In deze vervolgronde moest hij aantreden tegen de nr. 1 uit een andere poule. Een erg lastige wedstrijd op papier, maar je weet nooit hoe het kan uitpakken. Even later achter de tafel bleek de tegenstander toch net iets beter te zijn, waardoor Joor in een erg spannende wedstrijd werd uitgeschakeld.

Gijs was net als Joor erg goed aan het spelen in de poule fase. Hierdoor wist hij zelf 1e te worden in zijn poule. Ook Gijs was dus door naar de vervolgrondes. In deze vervolgronde trok hij zijn goede vorm van de dag door, hij won deze wedstrijd zonder enige problemen.
Toen stond Gijs in de laatste ronde, als hij deze wedstrijd zal winnen zou hij eindelijk zijn B licentie krijgen. Helaas had Gijs het niet getroffen met de loting. Hij moest tegen een tegenstander die iets te sterk is voor Gijs. Hij verloor hem dan ook met 3-0.

Ondanks dat niemand zijn B licentie wist te behalen heeft iedereen mooie maar vooral ook leuke wedstrijden gespeeld. Opweg naar huis hebben we traditioneel de dag afgesloten bij de Mac Donalds.

Dit verslag is medemogelijk gemaakt door: Gijs Geelink en Jurgen Spijkers

Inloggen

Ga naar boven