2014 blacklightVoor de tweede maal heeft Litac afgelopen weekend zijn sportzaal omgetoverd in een sportparadijs compleet verlicht door blacklight lampen. De donkere lampen zorgen voor een spannende sfeer waarin alleen de bal, randen van tafels en felle shirts oplichten. Net als de vorige maal was het ook dit keer een groot succes.

Op vrijdag werd de spits afgebeten door de senioren. Winnaar werd hier de 1e divisie speler Dicky de Jong. De speler van SKF Veenendaal was de sterkste van de ongeveer 50 deelnemers.
Zaterdag mocht de Litac-jeugd het onderling tegen elkaar opnemen. Gijs Geelink pakte hier knap de eerste plaats in de hoogste poule. Ties Kruip was de sterkste in B-klasse, Twan Beulink won de C-klasse.
Op zondag mocht dezelfde jeugd aantreden om te assisteren bij het scholierentoernooi. Met meer dan 70 deelnemers was De Zandschoppe afgeladen vol. De Jozefschool pakte hier de prijs voor de meeste deelnemers, een kleine tafeltennistafel. 

De zondag dan zo rond 13.00 uur; het is stil op straat. Hoe anders is het in de Zandschoppe, het eigen clubgebouw van de tafeltennis-en dynamictennisvereniging Litac. Half Lichtenvoorde (althans, zo lijkt het) is uitgelopen voor het blacklighttoernooi voor de basisschoolleerlingen van de groepen 5 t/m 8.

Een van de ouders bekijkt zich het allemaal, lacht en wenst ons veel succes en sterkte toe en gaat huiswaarts.

Tot op het laatste moment stroomden de aanmeldingen binnen. De organisatie werd steeds enthousiaster maar er kwam ook de vraag: "hoe houden we 69 (!!!!) kinderen 3 uur lang bezig zonder dat ze de boel afbreken.
Om 13.15 uur loop ik voor het eerst de zaal binnen terwijl alle deelnemers aanwezig zijn. Ik denk: "Jemig, succes en sterkte dat is inderdaad echt wat we nodig hebben, deze middag".
Maarrrrrrrr....... Wat liep het ontzettend goed zeg. Naast de geweldige groep deelnemers kwam het mede ook namens de hulp van de Litac jeugd dat het een groot succes werd. Alle 69 deelnemers van 7 verschillende basisscholen kwamen voldoende aan het spelen en waren enthousiast over het tafeltennissen in het donker.
Heel erg leuk was het ook dat er dit jaar bij alle groepen heel veel meisjes meededen zodat er aparte meisjespoules waren.

Naast alle gezelligheid werd er (natuurlijk) ook gestreden om de prijzen.
Hieronder de prijswinnaars:

Groep 5
Meisjes
1. Anouk Goossens Pastoor van Ars
2. Famke Grothe Pastoor van Ars

Jongens
1. Mart Bos Jozef
2. Jonas Hulshof Jozef

Groep 6
Meisjes
1. Isabel Uschkereit Joris
2. Aniek Reuling Frans ten Bosch

Jongens
1. Tim Wopereis het Hof
2. Rowan Schutten Jozef

Groep 7
Meisjes
1. Indy Grothe Pastoor van Ars
2. Tess Hummelink Pastoor van Ars

Jongens
1. Ties Wieggers Jozef
2. Stan Oolthuis Jozef

Groep 8
Meisjes
1. Nienke Huinink Jozef
2. Fleur Nijenhuis Jozef

Jongens
1. Indi van der Ley Joris
2. Lucas Paashuis Joris

Daarnaast was er nog een prijsje voor de gebroeders Wieggers: Sten en Ties. Zij haalden de langste rally van maar liefst 78!!! bij de mini-tafel.

En de prijs van meeste aanmeldingen per school ging naar de Jozefschool. Met 23 deelnemers bleven zij de Pastoor van Ars (17 deelnemers), Joris (11), Ludgerus (6), Regenboog (5), Frans ten Bosch (4) en het Hof (3) voor.
Vanaf nu kunnen de leerlingen van de Jozefschool ook binnen tafeltennissen op de mooie mini-tafel die ze hiermee hebben gewonnen.

Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd en alle deelnemers, helpers, belangstellenden bedankt voor de komst.
En mocht je nader kennis willen maken met de mooie sport tafeltennis dan ben je van harte welkom op de maandag of donderdag vanaf 16.00 uur. Ook voor dynamictennis kan de jeugd bij Litac terecht. Dit kan op de donderdag van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Inloggen

Ga naar boven