2013 william_ingeWilliam en Inge naast de staatssecretaris (links). Rechts gedeputeerde Traag. Naast haar Omar Ahbouk. Foto Gerard Burgers.

LICHTENVOORDE - Willem Aalbers en Inge Wevers uit Lichtenvoorde hebben zaterdag een waarderingsprijs ontvangen van Jeugdzorg Gelderland voor hun vrijwilligerswerk als buren van een gezinshuis.
Dagelijks geven ze hun liefde als buren van een gezinshuis, waar kinderen worden opgevangen omdat zij niet meer thuis kunnen wonen. De vanzelfsprekendheid waarmee ze klaar staan voor hun twaalf buurtkinderen maakte op de jury van de Gelderse Jeugdzorg Award 'een verpletterende indruk'. De uitreiking was in Luxor Live in Arnhem.

Doodgewoon
Zelf vinden de winnaars het doodgewoon. Ze denken aan de verjaardagen. Kinderen die de kerst niet thuis kunnen doorbrengen, komen gezellig bij hen gourmetten. Geregeld rijden ze van Lichtenvoorde naar een pleeggezin in Coevorden. Anders kan de buurjongen zijn broertje niet zien. ,,Dan zien ze elkaar soms in een suf kantoortje van jeugdzorg. Nu gaan we leuke dingen met de jongens doen", zegt Inge.

Beker
William staat met een grote grijns met de beker, die hij heeft gekregen van staatssecretaris Van Rijn. Wat ze van de uitreiking vinden? ,,Och'' zegt Inge, ,,best leuk, maar we krijgen heel veel van de kinderen terug. Dat is genoeg.''

Staatssecretaris Martin van Rijn maakte de prijs bekend, samen met Gelders gedeputeerde Annemieke Traag. De Lichtenvoordenaren werden eerste in de categorie vrijwilligers.

Inloggen

Ga naar boven