20120107 133136Ook dit jaar is het nieuwe jaar door Litac weer ingeluid met een bezoek aan de Gelderse kampioenschappen tafeltennis. Met 18 jeugdspelers en 13 senioren werd er zaterdag en zondag afgereisd naar Nijmegen. Het resulteerde in twee tweede plaatsen in het hoogste jeugdklassen voor Sander Spijkers in de enkel en samen met Colin Peper in de dubbel. Lode Hulshof verbaasde vriend en vijand door tijdens zijn eerste toernooi meteen een toernooizege in zijn klasse binnen te slepen.

Vroeg in de zaterdagochtend arriveerde het Litac gezelschap, met maarliefst 7 coaches, bij de Jan Massinkhal. In de jongste leeftijdscategorie lieten Lode Hulshof, Teun Rensing en Kevin Pan zich zien. Alle drie plaatsten zich voor de vervolgronden. Kevin bereikte het hoofdtoernooi.
Bij de pupillen leek Litac op elke tafel wel aanwezig te zijn met Joor Blueminck, Dion Beulink, Timon Wassink en Julius Bulten. Allen mochten later wel in de middag nog vervolgronden spelen. Lars Banning speelde in de hoogste klasse bij de pupillen, maar had na een ruime overwinning in de eerste wedstrijd, een aantal mindere wedstrijden waardoor hij werd uitgeschakeld.
Bij de kadetten en junioren speelden de meer ervaren spelers waaronder Sander Spijkers, Jarno te Bogt, Colin Peper en Danny te Vruchte die zich alle drie plaatsten voor het hoofdtoernooi. Danny van der  Zwalm en Clemens te Vruchte  kwamen net niet verder dan de poules. Net als Gijs Geelink, Mark Rensing, Renske ten Veen en Sven Rietberg.

Na afloop van de poules begonnen de dubbelwedstrijden. Het showduo Sander/Colin bleek heel constant en behaalde knap de finale van het dubbel. Speciale vermelding voor het enige mixdubbel van Litac, Gijs en Renske. Zij wonnen hun poulewedstrijden en bereikten netjes de volgende ronde.

Na het dubbel was het tijd om de sterkste spelers elkaar te laten treffen. Met veel spektakel als gevolg en succes voor Litac! Sander Spijkers en Lode Hulshof wonnen de ene na de andere wedstrijd met mooi spel, maar ook de nodige zenuwslopende momenten als gevolg. Veel gewonnen vijfsetters brachten beiden naar de finales. Bij de hoogste klasse junioren A/B verloor Sander nipt zijn finale. Lode moest alles uit de kast halen maar ging er met de hoofdprijs vandoor.

Op de zondag was het tijd voor de senioren, hier behaalden Jarno de Kruijff en Aaron Albeck de achtste finales van het hoofdtoernooi. Jurgen Spijkers was de beste Litac-er met een plek in de halve finales. De prijzen werden behaald in het dubbel. Aaron dubbelde met een speler van Oni en veroverde de 2e plek. Sander Elsinghorst won in de klasse H het dubbeltoernooi.
Naast de heren was Litac ook met 2 dames vertegenwoordigd. Annemarie Tomesen en Inge Wevers, die na veel blessures weer eens deelnam aan de Gelderse , verloren nipt de dubbelfinale tegen opponenten uit de 1e divisie.

Inloggen

Ga naar boven