Het absolute hoogtepunt uit de Lichtenvoordse tafeltennishistorie breekt aan: Litac opent een eigen accommodatie Op ’t Zand (postadres Varsseveldseweg 62a). Op 9 okt. wordt het naambord onthuld "De Zandschoppe" en vindt de officiële opening plaats. Met vereende kracht is ruim een jaar hieraan door vele leden gewerkt.

Spoedig wordt ook gekeken of het gebouw voor meer doeleinden geschikt is en start men met een nieuwe sport: dynamictennis. Een spel met een speciale softbal, dat velen zal aanspreken en dat er toe zal leiden dat Litac tot heden ± 75 leden heeft mogen inschrijven voor deze tak van sport. (Zie verder onder dutchtennis).

En de club zal doorgroeien naar 200 leden. Het kader is zo ruim aanwezig dat Litac het gedurende 20 jaar (tot de fusie van de afdelingen Gelderland en Oost-Gelderland tot Gelre op 20 jan 1998) aandurft om de Hamelandhal te huren voor de Oost-Gelderse kampioenchappen.
Dat Litac eindelijk thuis is en dat men zich er thuis voelt blijkt o.a. uit de jaarlijkse Litacdag, waarbij de vlag letterlijk in top gaat. In die sfeer past het ook dat de "vrijwilliger van het jaar" niet wordt vergeten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie vindt telkenjare op een ludieke manier de uitreiking van de zgn. "Berend Botjestrofee" plaats.

In 1999 werd het gouden jubileum met een knallende feestweek gevierd.

Verder heeft Litac niet alleen een professionele trainer in dienst, maar een heuse beheerder-vrijwilliger is altijd aanwezig en kan u de weg wijzen in Litac-land.

Inloggen

Ga naar boven