Lars Banning haalt finale B-ranglijsttoernooi Nijmegen

2013 clubkampioen LarsAfgelopen zondag (23 februari) heeft Lars Banning in Nijmegen een prachtige 2e plaats behaald. Lars zijn verdedigende spel kwam gedurende de dag helemaal uit de verf. Moeilijke slagen van zijn tegenstanders werden keer op keer goed geretourneerd met een verdedigende slag van Lars. Hierdoor ontstonden spannende en mooie partijen met als slotstuk de finale.
In de finale werd van beide spelers het uiterste gevraagd en was het een waar gevecht tussen aanvaller en verdediger. Een 5e game moest er aan te pas komen om de winnaar te kunnen aanwijzen. Helaas trok Lars net aan het kortste eind en ging de winst van partij en het toernooi naar de tegenstander.

Lars hield aan het toernooi een mooie 2e plaats over, echter met een enigszins zure nasmaak. Na afloop bleek dat zijn tegenstander reeds voorafgaand aan het toernooi zijn A licentie had behaald en op dit toernooi eigenlijk niks meer kon ‘verdienen’. De reglementen van de NTTB maakten zijn deelname echter nog mogelijk en diezelfde reglementen bepalen in zo’n geval dat er dan geen A-licentie vergeven wordt (welke door de winnaar verdiend kon worden).

Lars kan in elk geval terugkijken op een prachtig toernooi waarbij zijn verdedigende spel uitblonk. Coach, ouder en tafeltennisliefhebbers hebben in ieder geval genoten van het sterke spel! Door vast te houden aan het ingeslagen proces komt het (verdedigende) spel van Lars steeds meer tot zijn recht.

Op zaterdag 22 februari werd het ranglijsttoernooi gehouden voor niet licentiespelers. Tijdens dit toernooi is er voor de winnaars een B licentie te verdienen. De opzet van de ranglijsttoernooien is vernieuwd waardoor het C ranglijsttoernooi als zodanig is verdwenen. In de nieuwe opzet worden meer partijen in de poule gespeeld en gaan alleen de nummer 1 en 2 van elke door in het toernooi. Voor de overige spelers (3 t/m 6) is het toernooi afgelopen. Groot voordeel is dat alle spelers uiteindelijk meer wedstrijden spelen en de ellenlange wachttijden tussen poule en vervolgrondes verdwenen zijn. Een opzet met een positief effect.

Voor Litac namen Gijs Geelink, Joor Bluemink en Timon Wassink deel. Voor Joor en Timon was dit zelfs het eerste echte ranglijsttoernooi. Timon Wassink wist tijdens deze dag een paar games te winnen, maar kon helaas geen hele wedstrijd in winst omzetten. Hierdoor moest Timon in zijn poule genoegen nemen met een laatste plaats, maar met een hele ervaring rijker.

Joor deed het in zijn poule prima en wist zelfs 2 wedstrijden te winnen. Enkele andere wedstrijden gingen nipt in een 5e game verloren. Door op die spannende momenten net iets meer durf en lef te tonen had er nog iets meer in het vat gezeten. Met 2 overwinningen behaalde Joor een 3e plaats in zijn poule, welke helaas geen recht geeft op het spelen van het hoofdtoernooi. Joor kan echter terugkijken op een goed debuut bij het ranglijsttoernooi!

Gijs deed het in zijn poule erg goed en wist in zijn zeskamp 4 van de 5 partijen winnend af te sluiten. Normaal is dit bijna altijd goed voor een plaats bij de besten van de poule, echter ging dat deze keer niet op. Er waren namelijk 3 spelers met 4 winstpartijen. Tijdens de laatste wedstrijd ging het erom. Gijs moest een 3-0 overwinning behalen tegen een landelijk B speler. De partij ging ontzettend goed en Gijs won de wedstrijd knap met 3-1, echter kwam Gijs hierdoor 1 game tekort om door te gaan in het toernooi. Erg jammer! Het vertoonde tafeltennisspel was wel zeer goed deze dag. Iets om trots op te zijn. Met zijn vertoonde spel tijdens alle voorgaande ranglijsttoernooien mag Gijs deelnemen aan de ranglijstfinale (vervanger B/C toernooi) om nog een gooi te doen naar een B licentie.