20220605 DT dubbelSinds de introductie in 1993 huist ‘binnen’ Litac al één van de grootste dynamictennisverenigingen van Nederland. In dat jaar werd de sport (destijds nog dutchtennis geheten) geïntroduceerd binnen de vereniging en groeide vanaf dat moment als kool. Inmiddels is het een gelijke pijler naast het al bijna 75 jaar binnen Litac beoefende tafeltennis.

Dit succes betekent niet dat men nu achterover hangt. De club organiseert regelmatig toernooien voor eigen leden en voor spelers uit de regio. De eerstvolgende vindt komende zaterdag (!!) plaats: Het open Lichtenvoords Dynamictennis Dubbel kampioenschap! Het is de eerste keer dat dit toernooi georganiseerd wordt, maar het doel is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De koppels mogen bestaan uit een heer en een dame, twee heren of twee dames en er zal gestreden worden op alle niveaus en leeftijden. Dat dit toernooi aansluit bij een behoefte blijkt doordat er niet alleen teams van Litac of uit Gelderland meedoen maar er ook opgaves uit Overijssel en zelfs Utrecht zijn. Teams die meestrijden zijn onder meer van WSV (Apeldoorn), Appoldro (Apeldoorn), WSV Dragonder Noord (Veenendaal), Dios (Dinxperlo), SSS Irene (Lintelo) en uiteraard van Litac uit Lichtenvoorde.

Aanvangstijdstip is 10.00 uur en tot ongeveer 16.30 wordt er gestreden, hierna kunnen de winnaars gehuldigd worden. Het toernooi vindt plaats in het eigen clubgebouw van Litac, Varsseveldseweg 62A te Lichtenvoorde.

U bent ook als kijker van harte welkom tijdens het toernooi en kunt geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen, al is het alleen maar om eens te kijken of dynamictennis iets voor u is. Het is een intensieve sport maar ook leuk en goed te spelen voor spelers met een wat mindere conditie. Het technische aspect van de sport (effectballen en dropshots) is zeker zo belangrijk bij het spelen van dynamictennis.

We zien wij u graag op 11 juni!

20220513 BoBVrijdag de 13e met 13 teams aan de start en dan ook nog eens met namen als Tirana oh oh, Godenzonen, Team wij kunnen wel 'n balletje slaan en We doen ook me was de toon gezet. Sommige teams gingen voor de beker en de andere teams gingen op voorhand al voor een andere plek (bijvoorbeeld team O nee, toch tafel 2).

Toernooileider William kreeg het voor elkaar om iedereen op tijd (Lichtenvoords kwartiertje telt) van de koffie (of andere dorstlessende consumpties) af te krijgen en zo rond 20.15 de eerste ballen te laten slaan. Spannende of verrassende uitslagen in de poules (4 poules met 3 óf 4 teams) waren er wel.

Litac-1 spelers Colin (Toch 1 team, Pep) en Sander (De Godenzonen) hadden een close-finish met 1 punt verschil in het voordeel van de Amsterdammers (alweer). De Rotterdamse fans (1908 aan de top, team Lars) pakten de poulewinst voor team Toch compleet van Eric. Tirana oh oh ging, niet geheel toevallig ook Rotterdamse fans, ruim aan de haal met de poulewinst. De laatste poule lag dichter bij elkaar en ging de poulewinst was voor We doen toch mee. Maar goed ook.

En dan de kruisfinales. Amsterdam verloor, al sneuvelde er een Rotterdams batje, van Rotterdam en in de andere kruisfinale ging de winst ook naar de Rotterdammers. Met andere woorden, 1908 aan de top stond in de finale tegen Tirana oh oh. Het toeval wil (of niet) dat de heren Wildenborg, vader en zoon, tegen elkaar om de lelijkste beker te vinden in De Zandschoppe gingen strijden.

Sommige wedstrijdbriefjes hebben de wedstrijdtafel niet meer gehaald. Voor de volledige uitslag (want die is er wel) wordt verwezen naar de website van Litac. Wat de exacte uitslag van de finale is geworden, is dan ook niet bekend. Of alle wedstrijden uiteindelijk gespeeld zijn, weet ook niemand. Er werd vooraf al gevraagd of de uitslag administratief afgehandeld kon worden. Zelf weten, eindig je op de laatste plek. En dat ging dan het team van Colin weer net te ver.

Tirana oh oh, met Laurens, Ilona en Rik rolden team 1908 aan de top met Lars, Freen en Koen, wel op en werden daarmee opvolger van de winnaar van 2019. Toeval of niet, dit was het team van Lars en Freek toen met Clemens. Als de winst van Rotterdam een voorteken is voor de finale die Feyenoord binnenkort gaat spelen, dan komt het helemaal goed. Rik, saillant detail, heeft wel wat goed te maken binnen de vriendengroep, aangezien Lars Rik heeft uitgeleend aan vaders Laurens, zodat hij met Ilona toch nog mee kon doen. Sportief!!!

En hoe de avond verder verlopen is? Zorg dat je er de volgende keer bij bent! Eugene was in elk geval weer als vanouds druk achter de bar en Jurgen hoeft dit jaar geen friet en snacks meer te bakken.

Tirana oh oh, van harte gefeliciteerd met het winnen van het BoB-toernooi 2022!

Namens de organisatie, William, Eugene, Jurgen (geholpen door Colin, Anne en vele anderen)

Volledige uitslag

 Plaats Teamnaam Deelnemers
1 Tirana Oh oh   Laurens, Ilona, Rik
1908 aan de top Lars, Freek, Koen 
3 We doen mee!  Jop, Tristan, Nick
4 De godenzonen  Sander, Jordie, Toon
Toch compleet  Eric, Rob, Jorrit
6 De kers op de taart   Lars, Niels, Cherry
7 O nee, toch tafel 2  Aaron, Bart, Koen
8 Toch 1 team, Pep Colin, Jordi, Sven, Joost, Stan, Joost (of zo iets als samenstelling)
9 WWWW Anne/Henri, Wessel, Jeroen
10 Papa Wouter Wouter, Jolijn, Yorni
11 TZN (Team Zonder Naam) Jurgen, Jaap, Arlinde
12 Refill Tom, Niek, Helma
13 Team, we kunnen wél 'n balletje slaan Jos, Kelly, Elise

20220501 Kampioen jeugd litac2Na een spannende maar gewonnen uitwedstrijd tegen TCB 2 uit Beuningen 3 weken geleden was het zelfvertrouwen van dit Litac team flink toegenomen. Door de winst stond Litac 2 ineens bovenaan. Zou het dan toch kunnen?

Zaterdag 7 mei kwam TCB in Lichtenvoorde op bezoek. De laatste tafeltenniswedstrijd van het seizoen en voor beide teams ook de belangrijkste. Het ging om het kampioenschap in de 2e klasse jeugd in Gelderland. Er waren nog 3 punten voor Litac 2 nodig. Uiteindelijk werd er met 8-2 gewonnen. Een kampioenschap met glans. Een top prestatie van de kanjers Siebe Wellink, Arjan van Ooijen, Jochem Smees en Guus Bluemink. En zoals altijd werd de middag met veel lol, patat en een snack voortgezet. Het bleef nog lang onrustig ......

Jongens, gefeliciteerd en veel succes in de 1e klasse Gelre!

20210124 SjakieHallo jongens en meiden van Litac en ouders/verzorgers,

Het heeft een tijd geduurd maar hier dan weer een spiksplinternieuwe nieuwsbrief Sjakie! Hierin een overzicht van een paar leuke activiteiten die op de planning staan en info over de
trainingen in de komende maanden. Lees Sjakie! maar eens rustig door en als je dan nog vragen hebt dan hoor ik het wel.


Groetjes Inge

Smokkeltocht
• Clubkampioenschappen
• Dynamictennistoernooi
• Trimbaan met fitness
• De Litac Cup 2022
• Laatste trainingsdag met o.a. een sportactiviteit en patatjes

Lees hier de hele Sjakie!

 

20220420 OnderhoudsdagTijdens de ALV in maart j.l. is gesproken over een onderhoudsdag. Een dag waarin we allerlei klussen in en rond onze accommodatie kunnen doen.
We willen dat graag op zaterdag 14 mei a.s. gaan doen en hopen op voldoende medewerking.
Onderstaand vind je je een voorlopige lijst met klussen. Als je een bepaalde klus of meerdere klussen wilt doen kun je je hierop inschrijven. Het is niet nodig alles
op de 14e te doen, het kan en mag ook op een ander moment.

Op het publicatiebord in de kantine hangt ook de lijst met klussen waarop je kunt inschrijven. Met vragen of afspraken kun je contact opnemen Rob van Heun.

Alvast dank voor je eventuele bijdrage.

Klussenlijst voor de Zandschoppe:

 1. Plaatsen van 3 nieuwe deurstoppers douche-ruimtes
 2. Renovatie framewerk en beplating kolom buitenzijde bij ingang (met bestickering “de Zandschoppe”)
 3. Herstel stukje plafond TT-zaal (ivm lekkage)\
 4. Schilderen buitendeuren TT-zaal
 5. Mos verwijderen golfplaten-dak TT-zaal
 6. Afdichten onderzijde golfplaten TT-zaal met profielen.
 7. Reparatie Led-verlichting onder barblad kantine
 8. Extra Tl-balken plaatsen in berging zalen (boven en onder)
 9. Gedeeltelijk opruimen beide zolders
 10. Regen-afvoerpijp goot TT-zaal gedeeltelijk vervangen
 11. Raampartijen DT en TT-zaal wassen
 12. Stalen kolom overkapping entree schilderen (grijs)
 13. Handgrepen monteren tbv opgang (met losse trap) zolder
 14. TT-tafel buiten opknappen
 15. Reparatie lamellen-gordijnen bij nood-uitgang kantine
 16. Reparatie bekleding metalen kolom tussen DT en TT-zaal
 17. Plaatsen van ontbrekende plafondplaten TT-zaal en reparatie verlichtingsbak
 18. Reparatie ondersteunings-konstruktie bankje kleedkamer
 19. Plaatsen plinten onder keuken blokken
 20. Verlichting keuken aanpassen.
 21. Aanleg buitenterras mits materialen aanwezig

Kalender

Juni 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Inloggen

Hoofdsponsor

Sponsoren

Uw bedrijf hier? Neem contact op met de sponsorcommissie!

Ga naar boven