Het bestuur nodigt alle leden uit om aanwezig te zijn op de algemene ledenvergadering van tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac en Stichting De Zandschoppe in de Zandschoppe op dinsdag 17 maart 2020

Koffie en inloop om 19.45 uur en begin vergadering 20.00 uur.

De verkorte agenda is als volgt:

 1. Opening & Mededelingen
 2. Notulen van de ALV van 5 maart 2019.
 3. Financiën 2019:
 4. Jaarverslag 2019
 5. Bestuursverkiezing 2020-2023
 6. Contributie vaststelling 2020
 7. Vooruitblik & Begroting voor het jaar 2020
 8. Jubilea 2020
 9. Rondvraag en sluiting

Graag to 17 maart a.s.

20200317 ALVOp dinsdag 17 maart a.s. is de algemene ledenvergadering van tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac gepland. Zowel vereniging als stichting zullen 2019 toelichten en vooruitblikken op 2020. 

De avond is dan ook opgedeeld in twee stukken waarin we eerst terug kijken op 2019 met onder andere de financiën en het jaarverslag. Daarna richten we ons op 2020 met eerst de bestuursverkiezingen, contributie om daarna eindelijk echt naar 2020 te gaan kijken.

 

 

De voorlopige agenda is als volgt:

 1. Opening & Mededelingen
 2. Notulen van de ALV van 5 maart 2019.
 3. Financiën 2019:
 4. Jaarverslag 2019
 5. Bestuursverkiezing 2020-2023
 6. Aftredend en herkiesbaar:
 7. Contributie vaststelling 2020
 8. Vooruitblik & Begroting voor het jaar 2020
 9. Jubilea 2020
 10. Rondvraag en sluiting

De officiële uitnodiging volgt uiteraard nog.

20200205 OldStars Litac 1“Ik kan jullie niet in 20 minuten leren tafeltennissen, wel kan ik de basis leggen voor plezier in het spel”. Met deze woorden startte oud-wereldtopper Bettine Vriesekoop de eerste OldStars tafeltennistraining bij Litac. En dat plezier was er deze ochtend zeker!

Zo’n 40 mannen en vrouwen waren bij de eerste OldStars training aanwezig. Een groot deel uitgerust met sportkleding. Daarnaast ook een aantal die aan de kant bleven maar de aanwezigheid van de tafeltennislegende niet wilden missen. Vriesekoop was onder meer tweemaal Europees kampioen (1982 en 1992), nam deel aan drie olympische Spelen en pakte twee bronzen medailles op WK’s. Ze was lange tijd één van de beste tafeltennissers buiten China.

Samen met Litac-trainer Lars Wildenborg nam Vriesekoop de eerste OldStars training in Lichtenvoorde voor haar rekening. Veel deelnemers kenden tafeltennis alleen van vroeger: “Op de camping” en “we hadden een tafel op de deale” waren gehoorde antwoorden op de vraag of men bekend was met het spelletje. Omdat er in twee groepen gespeeld werd vanwege de groepsgrootte, was de tijd met oefeningen van Vriesekoop beperkt. Voor de weinig ervaren spelers gaf dit daarmee nogal druk om de oefeningen succesvol te volbrengen. Dat het plezier er niet minder om was, was op te maken uit de vele lachsalvo’s. Het ging deze ochtend niet om de gescoorde punten maar om actief samen bezig te zijn.

In de tweede zaal van Litac waren verschillende opstellingen gemaakt met robots die tafeltennisballen afschoten welke de deelnemers konden terugslaan, tafels met daarop mikoefeningen en tafels die omgebouwd waren voor schuiftafeltennis (hetgeen zich het best laat vergelijken met airhockey zoals het in speelhallen gespeeld wordt).

Naast Vriesekoop en vertegenwoordigers van onder meer het Ouderenfonds en Achterhoek in Beweging was ook wethouder Bart Porskamp aanwezig. Ondanks zijn jonge leeftijd trok ook hij zijn sportschoenen aan om mee te doen met de OldStars. Tevens deed hij de toezegging binnenkort nogmaals een hele training mee te doen.

Litac is de derde vereniging in Nederland waar gestart wordt met OldStars tafeltennis. Dit maakt deel uit van het OldStars-programma zoals het door het Nationale Ouderenfonds wordt opgezet in verschillende sporten zoals voetbal, hockey en basketbal. Allen met hetzelfde doel: Ouderen in beweging te houden (of krijgen) en sociaal betrokken te houden. Vanaf nu zal er elke woensdagochtend door Lars Wildenborg een OldStars tafeltennistraining gegeven worden. Meer info 20200205 OldStars Litac 3is hier te vinden.

20200205 OldStars Litac 2

Op de nieuwjaarsreceptie op 3 januari 2020 is, zoals elk jaar gebeurd, een nieuw eindcijfer getrokken.

Dit jaar wisten Rob en Henk uit de overgebleven eindcijfers, het cijfer 0 te trekken. Heb jij een obligatie liggen van Stichting De Zandschoppe met eindcijfer 0 én wil jij dat deze wordt uitbetaald? Neem dan contact op met penningmeester Jeroen Drijver.

Op zondag 12 januari werd het Nieuwjaarstoernooi  in Dinxperlo gespeeld. Litac was met maar liefst 15 deelnemers vertegenwoordigd, waarvan 3 jeugdspelers. Het wedstrijdsecretariaat zit in de bestuurskamer, vanwaar je geen enkel zicht hebt op de zalen. Het enige wat je ziet zijn de uitslagen. Het wedstrijdbriefje met de uitslag wordt namelijk na de partij door de winnaar(s) naar het wedstrijdsecretariaat gebracht. Ik kon dus alleen maar hopen dat ik vaak iemand van Litac binnen zag komen want dat betekende namelijk dat ze de partij gewonnen hadden. Om half tien begonnen de poulewedstrijden van het enkelspel waarbij er 1 set gespeeld werd.  Rond kwart voor tien komen de eerste spelers binnenlopen met uitspraken als 'Ik ben kapot'  en 'Ik kan niet meer'. Nou dat belooft nog wat want de dag is nog maar net begonnen. Een partijtje enkel spelen is blijkbaar toch wel wat anders dan een dubbel.  Gelukkig mochten ze als beloning een snoepje van de schaal pakken, wat voor enkelen toch nog een extra motivatie bleek om de partij te winnen. Gelukkig zag ik veel Litac spelers binnen komen, dus het gaat goed met onze deelnemers, maar toch miste ik nog een gezicht. Jeugdspeler Benthe, nog maar een half jaar lid, bood goed tegenstand gezien de uitslagen, maar  trok helaas telkens aan het kortste eind. Ze mocht nog wel de  1/8 finale spelen maar daar was haar tegenstandster net iets beter.
Nog meer tegenslag, Imre raakte tijdens het enkelspel geblesseerd waardoor hij zich helaas moest terugtrekken, wat tot gevolg had dat ook het dubbelspel met Sander niet door kon gaan.  Er werd afwisselend enkelspel en dubbelspel gespeeld, dus voor de deelnemers die in beide disciplines meedoen een druk programma.   In de A klasse van het enkelspel strandde Tom in de kwartfinale. In klasse B ging het voortreffelijk met Sander, uiteindelijk mocht ik Sander 6x begroeten  bij het wedstrijdsecretariaat wat een mooie 1e plaats betekent! In klasse C  enkelspel ging het ook voortvarend met de Litac spelers. Danielle verloor in de kwartfinale van Frank en Bennie verloor in de halve finale van Ronnie. Dit leverde uiteindelijk een finale op tussen Frank en Ronnie, waarbij Frank na drie sets   de winst naar zich toe trok. In klasse D enkelspel deed alleen Lidy mee, zij kwam helaas niet verder dan  de 1/8 finale. Ook bij de jeugd ging het voortreffelijk met Morris en Luca. Vele malen kwamen zij met een lachend gezicht binnen na wederom een gewonnen partij. Luca verloor helaas de halve finale. Morris bereikte wel de finale en ging met de 1e prijs naar huis.
Bij het dubbelspel  eindigden Harry en Bennie in de poulewedstrijden van klasse B op een derde plaats wat helaas niet voldoende was  en verder te mogen in het toernooi.  Ook voor Danielle, die met Lindsey van SSS Irene speelde, hield het toernooi  na de poulewedstrijden op. Frank en Rob speelden in de zelfde poule . De nummers 1, 2 en 3 in deze poule hadden allemaal 2 wedstrijden gewonnen, maar het puntensaldo  gaf in deze de doorslag, waardoor Frank en Rob bovenaan eindigden en Danielle en Lindsey op de 3e plaats. Frank en Rob mochten dus nog even door , wonnen de halve finale maar verloren helaas de finale. Maar toch een mooie 2e plaats. In de D klasse waren we maar met liefst 3 teams vertegenwoordig. Marijke  & Lidy, Ronnie & Agnes en Tonnie & Theo.  Marijke en Lidy  werden in de kwartfinale uitgeschakeld en Ronnie en Agnes in de halve finale. Tonnie en Theo stoomden lekker door en kwamen in de finale terecht en sloten het toernooi met een klinkende overwNieuwjaarstoernooi 2020inning af. Dan hebben we tot slot nog het dubbelspel bij de jeugd. Benthe was voor de gelegenheid gekoppeld aan  Gijs Konink van SSS Irene. Ze verloren de kwartfinale nipt met 21-19. Luca en Morris ging het wat beter af, zij bereikten de finale en wonnen deze.
Uiteindelijk keerde Litac met 7 van de totaal 20 te winnen bekers weer huiswaarts. Gefeliciteerd allen!

 

 

 

 

Kalender

Maart 2020
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Inloggen

Hoofdsponsor

Subsponsor

Ga naar boven