20200529 vanbuiten naarbinnenBron: NOC NSF
Het kabinet heeft woensdag tijdens het kabinetsberaad besloten dat de sportscholen en de sportkantines per 1 juli, onder voorwaarden, weer open mogen. De opening was oorspronkelijk per 1 september voorzien. Het ministerie van VWS bevestigt dat daar ook de binnensportaccommodaties onder begrepen worden. In de versoepeling van de maatregelen is voor de sport ook opgenomen dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de 1,5 meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden. 

Premier Mark Rutte maakt wel het voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus onder controle moet blijven.

NOC*NSF is blij dat de datum voor de binnensport naar voren is gehaald. Algemeen directeur Gerard Dielessen: "We zien vooral de jeugd van Nederland graag weer snel genieten van sport in de talloze binnensportaccommodaties die Nederland rijk is. Dat houdt hen op de been, maakt ze weerbaar en draagt veel bij aan hun gezondheid en sociale welzijn. Wij hebben er een groot vertrouwen in dat de binnensport de accommodaties net als eerder al de buitensport, volledig conform de richtlijnen van het RIVM open zullen stellen.”

Wat betekent dit voor Litac
Als bestuur van Litac gaan we verder met het protocol voor opening. Dit zullen we met de trainers en groepshoofden gaan delen, zodra er meer duidelijkheid is of 1 juli door gaat. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Meer informatie over corona en binnensport ku je vinden bij het NOCNSF en het RIVM.

Inloggen

Ga naar boven