2015 special olympics

Op zaterdag 6 juni werden de Special Olympics gehouden in Groningen. Dit evenement wordt om de 2 jaar georganiseerd voor mensen met een geestelijke beperking. Dit keer was het de beurt aan sportkoepel De Brug uit Groningen dat in het kader van hun 40 jarig bestaan dit evenement mocht organiseren.

Er waren 10 sportonderdelen waarvoor zich 500 sporters hadden ingeschreven. Deze verzamelden zich allemaal om 8.30 uur voor een heuse openingsceremonie. In defilé liepen de sporters over de rode loper naar de grote sporthal. Hier werden de verschillende plechtigheden werden afgewikkeld zoals hijsen van de vlaggen, het ontsteken van de Special Olympics vlam (ook wel de ‘Flame of Hope’ genaamd) en het afleggen van de Olympische eed, deze luidde “ Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar”. Al met al een ceremonie die nauwelijks onderdeed voor de ‘echte’ Olympische Spelen.

Litac was met 2 tafeltennissers vertegenwoordigd t.w. Mark Hoitink en Christian de Jong, daarnaast gingen er ook 6 supporters mee. Om op tijd in Groningen te zijn vertrokken wij dus al om 6.15 uur in een busje gewapend met spandoeken, feestmutsen, toeters en bellen.

’s Morgens werd er eerst gespeeld om het niveau van alle spelers te bepalen (zgn. divisioning). Christian en Mark lieten hier geen gras over groeien, toen de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat Mark zich had geplaatst voor het hoogste A-niveau en Christian net één trapje daaronder (A-B).

Vervolgens werden de verschillende finales gespeeld waarbij voor elk niveau de verschillen medailles waren te winnen. In de hoogste klasse mocht Mark dus proberen om goud te winnen, dit was echter van te voren al een kansloze missie omdat hij het moest opnemen tegen een 2e en 3e klasser! Hij eindigde op een eervolle 4e plaats.
Christian had ook zware tegenstand en moest 4 tegenstanders feliciteren, een 5e plek was uiteindelijk zijn deel.

Daarna kwam het volgende hoogtepunt nl. de prijsuitreiking. Alle sporters werden één voor één naar voren geroepen en mochten op het ereschavot plaatsnemen. Dit werd voor iedereen een onvergetelijke happening, met allerlei toeters en bellen werden ze begeleid daarnaast ontving elke sporter een erelint.

Al met al werd het voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring en hebben wij ons super vermaakt met een bezoekje aan de Mac. als passende afsluiting.
Moe maar tevreden arriveerden wij uiteindelijk tegen achten weer bij de Zandschoppe.

 

{youtube}tD9ECmYj2WQ{/youtube}
{youtube}oa1A0gnyhVI|100%|100%{/youtube}
{youtube}tD9ECmYj2WQ|100%|100%{/youtube}

 

2015 special olympics 2Kijk voor de overige foto's hier

Inloggen

Ga naar boven