2012 boek_sportgekBoekrecensie door Inge Wevers over het boek Sportgek, psychologie voor de sporter van Edith Rozendaal voor de VVTT (Vereniging van tafeltennistrainers)

Over de auteur:
Edith Rozendaal is sportpsycholoog en geeft mentale training en begeleiding aan topsporters en talenten. Zij studeerde Bewegingswetenschappen en volgde een opleiding aan de Academie voor Lichamelijk Opvoeding. Ook maakt ze deel uit van het bestuur van de Vereniging voor Sportpsychologie (VSPN).
Waarom dit boek:

Steeds meer sporters en trainers onderkennen het belang van de mentale aspecten van de sport en vragen zich af hoe ze de mentale weerbaarheid kunnen versterken. Nog niet zo veel mensen bezoeken hiervoor een specialist, dat is vaak een stap te ver. Dit boek is geschreven voor deze sporters en trainers. Bovenal met als doel de wetenschappelijke basis vanuit de sportpsychologie praktisch toepasbaar te maken en te vertalen naar de taal van de sporter. 

Inhoud boek:
Sportgek gaat over de psychologische kant van sportprestaties.
Het boek is opgebouwd in 7 hoofdstukken waarbij na de introductie per hoofdstuk ingegaan wordt op een aantal mentale vaardigheden/tools, te weten: doelen stellen, wedstrijdspanning, visualisatie, concentratie en gedachtetraining. Tot slot wordt het

Inloggen

Ga naar boven