v2LITAC 70 JAAR


en ook nog

Dynamctennis 25 jaar
De Zandschoppe 25 jaar
Avondvierdaagse 70 jaar 

Historie Litac

Longa, zo heette de vereniging oorspronkelijk naar goed Lichtenvoords gebruik, werd opgericht op 10 juni 1949. De oproep van ex-Mokummer Steenmans – tevens 1e voorzitter- om te komen tot "een gezellige club, die wekelijks en speciaal des winters een genoeglijke en sportieve avond biedt" leidde er toe dat zich 13 dames en 15 heren naar de achterzaal van hotel De Koppelpaarden begaven.

Na diverse huurlocaties breekt een hoogtepunt uit de Lichtenvoordse tafeltennishistorie aan: Litac opent een eigen accommodatie Op ’t Zand (postadres Varsseveldseweg 62a). Op 9 oktober 1993 wordt het naambord onthuld "De Zandschoppe" en vindt de officiële opening plaats. Met vereende kracht is ruim een jaar hieraan door vele leden gewerkt.
Spoedig wordt ook gekeken of het gebouw voor meer doeleinden geschikt is en start men met een nieuwe sport: Dynamictennis. Een spel met een speciale softbal, dat velen zal aanspreken en dat er toe zal leiden dat Litac groeit van 28 leden bij de start, naar 100 leden in 1991, naar 200 leden in 1998 en naar actueel 240 leden.

Met zoveel leden barstte de Zandschoppe uit haar voegen zodat zij in 2012 compleet is verbouwd en uitgebreid tot een tafeltennis- en dynamictennistempel die in Nederland haar weerga niet kent. Tevens is het gebouw geschikt gemaakt voor Humanitas met een sport BSO en de G-sport.

Successen bleven dan ook niet uit: in 2013 wordt Litac gekozen tot één na leukste vereniging van Nederland, in 2016 het sportieve hoogtepunt: landskampioen op het allerhoogste niveau bij de jeugd en in 2018 een maatschappelijk hoogtepunt met een bijdrage aan de organisatie van de Special Olympics.

Avondvierdaagse Lichtenvoorde

Toeval of niet, maar 70 jaar geleden is ook de avondvierdaagse Lichtenvoorde begonnen. Een evenement waaraan elke Lichtenvoordenaar wel eens mee heeft gedaan en de laatste jaren is gegroeid met het aanbod van de (halve) marathon op de 5e dag waaraan in 2018 700 mensen deelnamen. Litac en de A4d, twee instituten uit Lichtenvoorde die elkaar gevonden hebben met de organisatie van de (halve) marathon waarbij de Zandschoppe rustplek zal zijn voor meer dan 700 wandelaars.

Tijd voor een feestje? Beterrrr, tijd voor een feestweek!

Deze week wordt georganiseerd door:

Jubileumcommissie bestaande uit Jurgen Spijkers, Lynn Bongers, Tatjana Schutte, Tonnie Hartman en Anne Wouda
Bestuur tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac bestaande uit Hans Eijsink, William ter Maat, Jasper Bluiminck, Guus Hulshof en Harry Breuker
PR-commissie bestaande uit Eric Schurink, Wil Heinst en Edwin Rensen
Horeca-commissie bestaande uit Joke te Molder, Lies Donderwinkel en Eugene Hulzink
en natuurlijk ieder ander lid welke gevraagd om zijn / haar steentje bij te dragen

Ga naar boven