Daan Goossens winnaar van B-Ranglijsttoernooi bij Litac

Zondag 21 februari werd het B-Ranglijsttoernooi voor junioren bij Litac afgewerkt. Het was de eerste keer in de historie dat het toernooi in Lichtenvoorde werd gehouden.

Vanuit alle windstreken (Middelburg tot Landgraaf) kwamen 31 deelnemers strijden voor de toernooizege en daarmee de felbegeerde A-licentie.

kwartfinales 2 B ranglijst 2016De dag startte met vier poules van zes en één van zeven spelers, waarvan uiteindelijk de nummers één en twee doorgingen naar de kwartfinales. Voor vier nummers twee was er nog een tussenronde gepland. Door de recente resultaten en korte aanlooptijd ontbrak de inbreng van Litac (Lars Banning en Rutger Carelse). Echter niet getreurd want het publiek werd getrakteerd op prachtige rally’s en spannende wedstrijden door de landelijk subtop van de jongens junioren.

Vanaf de halve finale werd de zaal omgebouwd naar twee grote centre courts en hadden de spelers nog meer ruimte om er een spektakel van te maken. In de ene halve finale was Daan Goossens (Alexandria) duidelijk te sterk voor Douwe Peper (SKF). Daan won met 3-0 en plaatste zich daarmee voor de finale. De andere halve finale was een waar spektakelstuk waarin Jesse Pelle (Taverzo) vijf games nodig had om Charlie Vierling (HTTV 070) van zich af te schudden. De wedstrijd golfte op en neer, waarbij de opgetrokken Haagse ‘muur’ nauwelijks te slechten was door Jesse. Echter werd deze thriller toch in Zoetermeers voordeel beslist.

Ook de finale was het aanzien meer dan waard! Waar iedereen bij een 2-1 voorsprong voorprijswinnaars B ranglijst Jesse Pelle dacht aan een succes voor Taverzo, bleef Daan Goossens erg gefocust en koelbloedig. Hij pakte de vierde game en vervolgens ook een 5-1 voorsprong in de allesbeslissende game. Hierna volgde een time out van de coach van Jesse. Dit mocht niet meer baten, want Daan liep uit naar 7-1 en won daarna afgetekend de game (11-3) en de wedstrijd. Hiermee mag Daan Goossens zich winnaar van het B-Ranglijsttoernooi van Litac noemen en 13 maart deelnemen aan het A-Ranglijsttoernooi in Den Haag. Hierbij wil ik Daan nogmaals feliciteren en alle vrijwilligers van Litac bedanken voor jullie fantastische inzet om dit toernooi in korte tijd tot een succes te maken!